Hovland leverte en fantastisk sisterunde i The Open: – En veldig god dag

Joakim Opphus

Oppdatert 18/07/2021 klokken 19:34 GMT+2

Viktor Hovland leverte en plettfri sisterunde i The Open og klatret mange plasseringer på turneringens siste dag.

Viktor Hovland

Hovland gikk sisterunden på 66 slag - fire slag under par. Han endte turneringen på seks slag under par og en delt 12. plass. Hovland avanserte 21. plasseringer etter den sterke avslutningsrunden.
– Det var kjempebra. Jeg slo veldig mange gode slag. Jeg klarte å gå fra å misse mange greener og å måtte jobbe veldig hardt på de tidligere rundene til å ha veldig god kontroll i dag. Misset litt mange putter her og der, men sånn er det av og til, de går ikke i hele tiden. Men jeg synes det var en veldig god dag, sa Hovland til Discovery etter runden.
Det var en meget sterk dag fra tee til green for nordmannen. Han traff 85 prosent av fairwayene og 83 prosent av greenene på runden.
Marius Thorp, Discoverys golfekspert er enig i Hovlands vurdering av runden og mente en sånn runde har ligget litt i lufta.
– Meget god runde i dag! Spilte god golf fra start til mål og hadde muligheter hele veien. Den lå litt lufta den runden der. Herlig å se en bogeyfri runde også. Nå er det bare å glede seg til OL, sier han.
OL i Tokyo begynner 23. juli og herrenes golfturnering starter 29. juli.
Selv ser Hovland veldig frem til å konkurrere med det norske flagget på brystet i Tokyo.
– Tokyo er en utrolig kul by, jeg har ikke vært på banen enda, men jeg har hørt masse bra om stedet og feltet kommer til å være kjempesterkt. Det blir kult å spille en litt annen type turnering, forteller Hovland til Discovery etter avslutningsrunden i The Open.

Bogeyfri

Hovland leverte en bogeyfri runde på den siste dagen av The Open. Første birdie kom på hull fire. Han hadde derimot gode birdie-muligheter på både hull to og tre uten at han klarte å ta vare på de sjansene.
Han gjorde en ny birdie på par fem hullet det sjuende. Deretter fulgte en rekke med seks strake par før det kom en ny birdie på banens andre par fem hull, det 14. Han hadde også flere gode muligheter for birdie på veien inn, blant annet på hull 16, men putteren var ikke like brennhet som den hadde vært tidligere i uken.
På hans siste hull derimot klarte han å ta vare på muligheten. 23-åringen avsluttet med en birdie og kunne signere 66 på scorekortet etter runden.
Amerikanske Collin Morikawa vant turneringen og tok med det sin andre major-tittel i en alder av kun 24.
Han vant også PGA Championship i fjor. Det var første gang han spilte den turneringen og kun hans andre major-oppdreden. Årets The Open-triumf kommer også i hans første opptreden i turneringen.