• Se BMW Championship med Viktor Hovland fra torsdag til søndag på GOLFTV. Få tilgang her!
Torsdag blir Viktor Hovland igjen historisk da han som første nordmann pegger opp i BMW Championship.
Turneringen er den andre av totalt tre i FedExCup Playoffs, som markerer avslutningen på 2019-20-sesongen.
BMW PGA Championship
Slik fungerer Tour Championship – Hovland garantert gigantbeløp
31/08/2020 PÅ 11:06
I denne ukens turnering er det kun de 70 beste fra FedExCup-rankingen, inneværende sesongs poengliste, som får være med. Neste uke kuttes feltet fra 70 til 30 da sesongen avsluttes med Tour Championship.
Hovland ligger før BMW Championship som nummer 24 på rankingen, noe som betyr at sjansene er svært gode for å komme seg videre til sesongfinalen.

Blant ekspertenes favoritter

I forkant av denne ukens turnering har PGA Touren på sedvanlig vis satt opp en «Power Ranking» hvor de rangerer de 20 heteste vinnerkandidatene.
Hovland er nummer 16 på listen, foran store navn som for eksempel Hideki Matsuyama (17), som står med fem seire på PGA Touren.
Eurosports golfekspert Marius Thorp hadde forventet å se 22-åringen høyt oppe.
– Jeg er ikke overrasket. Jeg tror det er mye grunnet stabiliteten etter koronapausen samt hans ballstriking-evner, som på papiret er en bra match for Olympia Fields-banen.
– Så tror jeg også sisterunden og en litt hetere putter forrige uke gjør at det kombinert kan gi han en god plassering, legger Thorp til.
– Hvor ville du plassert ham selv?
– 24? Hehe. Nei, men FedExCup-rankingen er jo representabel her. Om jeg skulle valgt ut for eksempel 30 navn som kunne utfordre om seieren denne uken, ville han vært en av de.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Bryter ut i latter av «norsk» spørsmål: – Jeg skjønte det!

Svenske i storform

For første gang på lenge er ikke Hovland den eneste fra Skandinavia på listen. På 11. plass finner man nemlig svenske Alex Noren.
– Han er nok mest inne på grunn av den gode formen. Han har tre topp 10-plasseringer på sine fire siste starter, og har 11 av sine 12 siste runder på 60-tallet, sier Thorp.
Øverst troner Dustin Johnson, som tok over førsteplassen på FedExCup-rankingen etter sin dominerende seier i Boston forrige uke.
Thorp tror ikke amerikaneren gjentar bedriften i Chicago.
– Det er naturlig at han er favoritt etter å ha vunnet med 11 slag forrige uke, men jeg tror ikke på noen repeat. Det er en tøffere bane, og så rapporteres det i tillegg om helt andre spilleforhold. Da kan man fort se andre på toppen av leaderboarden.
Dette er Thorps egen topp tre foran BMW Championship:
3. Xander Schauffele
Ligger og lurer i sivet bak de aller største, men har nå 6 strake topp 25-plasseringer etter T25 i Boston. Det begynner å bli en stund siden sist seier for Schauffele, og det er bare et spørsmål om tid før den neste kommer. Presterer jevnt i alle kategorier, spesielt fra tee. Vant Tour Championship i 2017, så er vant med suksess i playoff-turneringer.
2. Justin Thomas
Den beste spilleren så langt denne sesongen mistet førsteplassen på FedEx-rankingen til Johnson, men det kan kanskje være en «blessing in disguise». Smadret Medinah-banen under fjorårets BMW Championship og vant på hele 25 under par. Thomas topper statistikken fra tee til green og Olympia Fields burde belønne hans ballstriking.
1. Jon Rahm
Klarte ikke å forsvare tronen på verdensrankingen, men gjorde en meget god turnering i Boston og endte på en delt 6. plass. Misset cutten i første turnering etter koronapausen, men etter det har det bare vært solskinn for spanjolen med seier i Memorial og to ytterligere topp 15-plasseringer. Kom til kvartfinalen i 2015 US Amateur på nettopp denne banen, og hans miks av kraft og presisjon er en meget god match med et forventet tøft oppsett på Olympia Fields.

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

BMW PGA Championship
Hovland skrev golfhistorie igjen – klar for Tour Championship
30/08/2020 PÅ 19:50
BMW PGA Championship
Småslurv ødela for Hovland – kan bli dramatisk søndag
29/08/2020 PÅ 20:18