Etter en 10. plass i helgens sesongåpning på PGA Touren på Greenbrier går turen nå videre til England og BMW PGA Championship for Viktor Hovland.
Eurosport.no vil være til stede når 21-åringen går sin første Europatour-turnering som proff på ærverdige Wentworth Golf Club i Surrey utenfor London denne uken. Turneringen, som blir sett på som en av Europatourens mest prestisjefulle, er proppfull av verdensstjerner.
FedEx Cup-vinner Rory McIlroy, Open-vinner Shane Lowry, tidligere verdensener Justin Rose, fjorårsvinner Francesco Molinari, Jon Rahm, Patrick Reed og Henrik Stenson er noen av navnene som pryder startfeltet i en av de store høydepunktene på den europeiske golf-kalenderen denne sesongen.
Golf
Klatrer ytterligere på verdensrankingen: – Egentlig helt sykt
I GÅR PÅ 14:30

– En unik mulighet

Hovlands navn har blitt nevnt hyppig i oppbygningen til turneringen, og det kom dermed ikke som noe stort sjokk at nordmannen er blitt satt opp til å spille sammen med en stor profil.
For i samme flight som Hovland finner man nemlig ingen andre enn Europas Ryder Cup-kaptein, Padraig Harrington.
Ryder Cup, som er herrenes versjon av Solheim Cup, hvor Suzann Pettersen avgjorde til Europas fordel denne helgen, skal avholdes for 43. gang i september 2020.
– Dette er en unik mulighet for Hovland til å vise seg fram. Folk har jo ikke sett ham i Europa, og nå får han sjansen til å vise hvor bra han faktisk er, sier Europsorts golfekspert Marius Thorp.
Thorp tror ikke det er tilfeldig at Hovland og Harrington går ut sammen torsdag morgen 09.35 norsk tid.
– Det er neppe tilfeldig. Jeg tror det er et ønske fra Harrington om å bli bedre kjent og se ham på nært hold. Viktor Hovland er et så hett navn for Harrington og han kan fort bli en reell Ryder Cup-kandidat om han fortsetter storspillet. Da er det en fordel for Harrington å spille med Viktor og bli kjent med han.
For allerede i juni var Harrington ute og lanserte Hovland som en spiller han fulgte tett.
– Jeg må bare håpe at han blir medlem på europatouren og gjør et forsøk på å kvalifisere seg til laget. For hvis han er så god som han ser ut, så kommer han sannsynligvis til å være på det laget, sa 48-åringen til PGAs radiokanal.

– Ryder Cup er det ultimate

I Ryder Cup konkurrerer Europa mot USA over tre turneringsdager. De to første dagene spilles det såkalt «foursome», som betyr at det spilles to mot to, med kun én ball per lag, hvor spillerne slår annethvert slag. Den siste dagen spilles det «singles», altså spiller mot spiller i enkeltvise kamper. Det er totalt 28 poeng som skal deles ut, og første lag til 14,5 poeng vinner. Ender det uavgjort 14-14, er det forsvarende mester (i dette tilfellet Europa) som vinner.
Selv om helgens turnering kan styrke Hovlands aksjer, tror ikke Thorp han lar seg stresse av den grunn.
– Man skulle jo tro at han vil føle ekstra press, men det er Viktor Hovland det er snakk om her. Han skjønner jo tegninga, og tenker nok ikke at «æææ, nå må jeg prestere». Han er ikke en person som legger press på seg selv. Han vil i sedvanlig stil kun fokusere på å spille best mulig, og ta det derfra.
– Hvor stort mål tror du Ryder Cup er for Hovland?
– Det er blant det aller største. Det er alles golferes store drøm. Klarer han å komme med på Europa-laget, er det helt enormt. Alle individuelle titler er fantastisk, men å kunne konkurrere på et Ryder Cup-lag er, iallefall i mine øyne, det ultimate. Du konkurrerer 25 uker i året individuelt, og så får du mulighet til å spille på et lag og representere hele Europa. Det er noe helt eget, og Viktor har alle muligheter til å klare det.
Abu Dhabi HSBC Championship
Seieren glapp for Hovland etter to katastrofehull: – Vil ikke være fornøyd med seg selv
I GÅR PÅ 13:08