Hovland gikk runden på 70 slag og to slag under par. Det holder til en delt 28. plass før alle spillerne er ferdigspilt.
– Spillet fra tee og inn til green er kjempe bra. Han er topp ti i begge de kategoriene hvis man skal lese ut ifra statistikken. Han var tre under etter fire hull og da tenke vi at det bare var å marsjere videre. Men så kommer han til hull nummer sju, hvor det kommer det en treputt og en liten momentum-dreper som setter litt tonen for resten av runden, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp i studio etter runden.
Selv om putteren var bortimot iskald, var det mye godt spill å ta med seg videre uansett for Oslo-gutten.
BMW Championship
Hovland-trenden som taler for toppresultat denne uken: – En stor forskjell
18/08/2022 KLOKKEN 10:27
– Slagmessig er det veldig, veldig bra. Han spiller mer enn bra nok til å gå sju til åtte slag under par i dag, men det handler om å bli bitte litt bedre med wedgene og slå ballen nærmere hullet og da ta vare på disse mulighetene på green på en bedre måte enn hva han gjorde i dag, forteller Thorp.
Se intervju med Viktor Hovland etter runden her. Saken fortsetter under videoen.

Frustrerende putting for Hovland: – Ikke bra nok

Brennhet start

Viktor Hovland gikk ut i hundre på åpningsrunden i BMW Championship i Baltimore. Birdie på hull 2, 3 og 4 betydde at nordmannen raskt gikk opp i delt ledelse i turneringen.
Alle deler av spillet klikket på de første hullene, også hans «nye» putter.
Etter en ekstremt skuffende avslutningsrunde i Northern Trust på mandag fikk putteren unngjelde. Putteren ble ødelagt da den vanligvis så sindige nordmannen smalt kølla i golfbagen halvveis ut på runden.
Skaftet ble byttet før turneringen i Baltimore og det virket ikke å være noe problem på de første hullene. For på det tredje hullet senket han en putt på over ti meter for rundens andre birdie.
Se birdien på hull 3:

Langputt for rundens andre birdie

Tok ikke vare på mulighetene

Etter den gode starten kunne det virke som det var en virkelig lav runde på gang for Hovland, men 23-åringen klarte ikke å ta vare på de gode birdiemulighetene han spilte seg til utover runden.
En sur treputt og bogey på hull 7 ble etterfulgt av en lang rekke med par, hvor Hovland hadde gode muligheter til å gjøre birdies, men hvor putteren var brennhet i starten hadde den virkelig blitt iskald.
  • Se BMW Championship på GOLFTV
Etter to strålende innspill på både hull 14 og 15 hadde han to birdieputter fra rundt tre meter, men han klarte ikke å konvertere de gode mulighetene om til birdies.
– Det er så liten uttelling i dag, sa kommentator Per Haugsrud etter at han bommet den kort birdieputten på hull 14.
Fra tee var nordmannen blant de aller beste på åpningsrunden, men putteren sviktet fullstendig. Han tapte ca. to og en halv slag til resten av feltet med putteren, mens han lå på en tredjeplass statistikken over de som hadde tjent mest slag fra tee.
– Han har spilt bedre golf enn scorekortet viser, sa kommentator Henrik Bjørnstad underveis på runden.
Hovland måtte vente helt til det 16. hullet før det kom en ny birdie, men så kom det en ny treputt på neste hull og en bogey.
– Jeg blir helt satt ut over hvor mye dårlig putting det er i dag, sa Haugsrud etter treputten på hull 17.
Han avsluttet runden med par på det siste hullet og gikk en åpningsrunde på to slag under par.
Hovland går ut på andrerunden kl. 19:14.
BMW Championship
Ryktes til LIV Golf – trekker seg fra turnering
15/08/2022 KLOKKEN 15:15
BMW Championship
Skuffende dag av Hovland: – Sjeldent svak
11/09/2021 KLOKKEN 14:09