• Hovland slår ut kl. 20:10 norsk tid på torsdagens åpningsrunde. Du kan se alle nordmannens slag i vår hovedsending på Eurosport Norge og discovery+.
Viktor Hovland spiller denne uken sin andre turnering i FedExCup-sluttspillet, BMW Championship på Wilmington Country Club.
Turneringen blir hans andre på like mange uker, før sesongen avsluttes uken etterpå i Tour Championship.
BMW Championship
Ryktes til LIV Golf – trekker seg fra turnering
15/08/2022 KLOKKEN 15:15
Sist Hovland spilte to strake turneringer var Scottish Open etterfulgt av The Open. Tre turneringer på rad har ikke nordmannen spilt siden mai, og til sammenligning med fjoråret har det har blitt mindre turneringer og lengre pauser mellom konkurransene .
Hvis man ser tilbake på Hovlands spill i 2022 kan man se en tydelig trend gjennom året når det kommer til nordmannens spill og prestasjon etter en lengre periode uten turneringsspill.

Hovland-trenden

Viktor Hovland er betydelig bedre i turnering nummer to etter en lengre pause fra turneringsspill. Hva tilsier det? La oss se på tilbake på Hovlands 2022 som startet i Hawaii:
Sentry Tournament of Champions (6-9 januar) kom fire uker etter forrige turnering, Hero World Challenge i desember (en turnering Hovland vant). I årets første turnering på Hawaii endte Hovland med en 30. plass. Neste turnering for Hovland, Abu Dhabi HSBC Championship (20.-23. januar), var han betydelig bedre med en 4. plass. Han fulgte opp med å vinne Slync.io Dubai Desert Classic uken etterpå (27.-30. januar).
Pausen etter Dubai-suksessen var ikke like lang, kun én uke, men reiseveien og tidsforskjellen var desto større når han stilte i WM Phoenix Open i Arizona (10-13 februar). Det endte med en «missed cut». Neste turnering, uken etterpå i Genesis Invitational (17.-20. februar), var han mye bedre og endte på en 4. plass. Etter en uke fri fulgte han opp med en 2.- og en 9. plass i Arnold Palmer Invitational (3-6 mars) og The Players (10.-14. mars).
Saken fortsetter under videoen.

Kommentatorene kan ikke tro hva de ser: – Underholdning på legendarisk nivå

Hovland hadde også en to ukers pause før The Masters, som ifølge Hovland selv egentlig burde vært en tre ukers pause. Det ene unntaket på Hovland-trenden i år er i den påfølgende turneringen etter Masters i parturneringen Zurich Classic of New Orleans, som han spilte sammen med Collin Morikawa. Der fulgte Hovland opp 27. plassen i Masters med en 29. plass. Men ettersom det var en parturnering, er det vanskelig å si om det var Hovland, Morikawa eller begge som hadde en «off-week». Hva resultatet hadde blitt dersom det hadde vært en vanlig turnering, er igjen vanskelig å si.
Etter Zurich Classic of New Orleans tok Hovland en pause på tre uker. Første turnering etter pausen var PGA Championship. Det endte med en 41. plass. Uken etter i Charles Schwab Challenge ble det derimot en 21. plass, hvor han kun var tre slag bak en 7. plass og viste til tider godt spill.
Etter US Open (16. til 19. juni) tok Hovland en to ukers ferie hjemme i Norge før han tok turen til Skottland for Scottish Open og The Open. Også her fortsetter trenden for Hovland. Etter å ha misset cutten i Scottish, slo Hovland til med en sterk 4. plass uken etter i The Open på St. Andrews.
Før forrige ukes St. Jude Championship hadde Hovland igjen tatt en lengre pause på tre uker før turneringen, hvor han til slutt endte som nummer 20. Så er spørsmålet: Fortsetter Hovland-trenden denne uken i BMW Championship? Vil Viktor Hovland skinne i turnering nummer to etter de tre ukene med turneringsfri før årets FedExCup-sluttsspill?
Discoverys ekspert og kommentator Henrik Bjørnstad tror det.
– Jeg tror han har godt av å få en turnering i kroppen igjen. Han er nok ganske så revansjelysten, for han er jo i verdenstoppen og innerst inne er han ikke fornøyd med en 20. plass, selv om vi alle rundt han er det. Han har nok veldig lyst til å levere en veldig god turnering i BMW slik at han kan komme seg litt nærmere i FedExCupen.
– Hvis man bare tar to uker fri, så føler man mye mer på nerver i starten av turneringen. Det forsvinner selvfølgelig kjapt for hans del, men det er stor forskjell å spille konkurransegolf kontra det å spille treningsrunder. Det tar en uke å komme helt inn i det igjen. Det har han gjort nå, og han er klar for å vise hva han har innabords. Det kan fort ha vært litt konkurranse-rust som hindret han i å få ut alt forrige uke, mener Bjørnstad.
  • Hovland slår ut kl. 20:10 norsk tid på torsdagens åpningsrunde. Du kan se alle nordmannens slag i vår hovedsending på Eurosport Norge og discovery+.
BMW Championship
Skuffende dag av Hovland: – Sjeldent svak
11/09/2021 KLOKKEN 14:09
BMW Championship
Frustrerende putting for Hovland: – Ikke bra nok
26/08/2021 KLOKKEN 21:02