• Se Viktor Hovland i Featured Groups fra torsdag kl. 16.57 på GOLFTV.
Det var midtveis under den avsluttende runden av The Northern Trust mandag kveld at det gikk ei kule varmt for Viktor Hovland.
Etter å ha først fått en kvadruppel bogey på hull nummer 5, fikk Hovland en double bogey på hull nummer 8. Da smelte nordmannen putteren i golfbaggen slik at den bøyde seg.
BMW Championship
Hovland-trenden som taler for toppresultat denne uken: – En stor forskjell
18/08/2022 KLOKKEN 10:27
Stryker man imidlertid de to smellene fra scoren, ville 13 slag under par gitt en delt åttendeplass.
– Jeg synes ikke han er så langt unna. Slag- og spillmessig er han ganske nærme, men det er et par feil som blir vel kostbare. Vi må imidlertid se det i det større bildet. Det er to av 72 hull som ødelegger. Det er det som gjør at han ikke blir topp ti. Ellers spiller han veldig god golf. Det er absolutt ingen grunn til at varsellampene skal blinke, sier Discovery-ekspert Marius Thorp dagen derpå.
Saken fortsetter under videoen.

Her mister Hovland besinnelsen

To katastrofehull

Hadde Hovland også hatt med seg en fungerende putter på de siste ti hullene, ville han nok også plukket et par slag der. Thorp mener at nordmannen må gå gjennom slike situasjoner for å kunne lære av feilene sine. Neste gang tror han Hovland vil tenke seg litt mer om.
– Jeg hadde en kort prat med han etter runden, og det var det han selv følte. Helhetlig var det ganske nære en god plassering, men så må han stramme inn sånn at når han først gjør feil, så koster ikke de han seks slag, sier Thorp.
I sin analyse av de to katastrofehullene, forteller Discovery-eksperten at Hovland på hull 5 får et dilemma om han skal bruke driveren eller en treerwood. Valget faller på førstnevnte, i håp om at motvinden skal bremse ballen.
– Men han stoler ikke helt på slaget. Den trekker til siden, lander på en vei og spretter out of bounce, gjenforteller Thorp.

– Kokte over

Minus fire var naturligvis brutalt, men Thorp påpeker at Hovland fulgte opp med en birdie og kom seg tilbake i rytmen uten å være veldig påvirket. Men så kom hull 8.
– Han gjør et taktisk feil valg på hullet. Han bedømmer situasjonen feil og får en double bogey på det som skal være en god birdiemulighet. Da koker det over. Han blir rett og slett for grådig og setter seg selv i en vanskelig situasjon. I stedet for å ta straffen, bedømmer han tredjeslaget feil, sier Thorp.
Det var da putteren til Hovland fikk unngjelde.
– Vi er ikke vant til å se det, men det er forståelig. Rory McIlroy har kastet køller i vannet. Jon Rahm har gjort det flere ganger. Vi har lært å kjenne Viktor som en mer sindig person. Vi vet at han kan bli sur og forbannet, men utad pleier han å kontrollere det. På mandag tror jeg det rett og slett kokte over, sier Thorp.
– Hadde han vært langt bak, tror jeg ikke det hadde gått inn på han, men han var med i kampen om en god plassering og på sammenlagtlisten. Da går det mer inn på deg når du gjør feil som du skal kunne klare å unngå, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland brøt ut i latter etter Tiger-sammenligning: – Easy now!

– Revansjesugen

Allerede torsdag får nordmannen muligheten til å revansjere seg. BMW Championship er den neste turneringen i FedEx-sluttspillet. Bare de 70 best rangerte spillerne er med.
Hovland slår ut klokken 16.57, flankert av stjerneduoen Xander Schauffele og Brooks Koepka.
– Jeg vet at han er veldig revansjesugen. Det tror jeg er bra. Av det lille jeg har fått ut av han, så føler han at spillet ikke er så langt unna. Han må bare lære av disse feilene han gjorde. Ta et steg tilbake, gjør de smarte valgene og unngå at det skjer, sier Thorp.
– Han er jo egentlig en mester på ikke å la seg påvirke. Jeg tror og håper han bruker den revansjelysten til å komme tilbake med noe positivt, avslutter Thorp.
  • Se Viktor Hovland i Featured Groups fra torsdag kl. 16.57 på GOLFTV.
BMW Championship
Ryktes til LIV Golf – trekker seg fra turnering
15/08/2022 KLOKKEN 15:15
BMW Championship
Skuffende dag av Hovland: – Sjeldent svak
11/09/2021 KLOKKEN 14:09