Viktor Hovland gikk andrerunden i BMW Championship på 69 slag, tre slag under par. Nordmannen ligger på en foreløpig 26. plass fem slag under par totalt.
Grunnet en halvannen times værutsettelse på grunn av lyn og tordenvær i område rundt banen, var det flere spillere som ikke rakk å bli ferdig med runden sin, og som må spille ferdig i morgen tidlig.
Hovlands gruppe var den siste gruppen som rakk å bli ferdig før mørket senket seg over Caves Valley Golf Club.
BMW Championship
Optimistisk Hovland: – Blir jeg brennhet med putteren kan det bli veldig morsomt
29/08/2021 KLOKKEN 21:21

Putter-problemene fortsatte

Andrerunden fortsatte litt som torsdagsrunden for Hovland. Han spilte seg til gode sjanser på hull 1 og 2, men som på torsdag var ikke putteren på lag med nordmannen. Han var også nære ved å sette en langputt for birdie på det tredje hullet, men han hadde ikke marginene på sin side.
Det skulle imidlertid løsne på det både hull 4 og 5 for 23-åringen. Et strålende slag fra greenbunkeren endte opp halvannen meter fra hullet på det fjerde og endelig klarte han å sette en putt for birdie.
Han slo seg opp til green-område på det kort par 4-hullet det femte. Han chippet seg to meter i fra hullet og satte putten for birdie.
Men litt som torsdagens runde så klarte ikke Hovland å bygge videre etter å ha gjort et par birdies på rad.
Tre strake par fulgte før han endte opp med en bogey på det niende hullet etter å ha bommet en parputt på kun én meter.
Han var veldig nære å slå tilbake med en birdie på både hull 10 og 11, men klarte ikke å få ballen i hullet.
  • Se BMW Championship på GOLFTV

Værutsettelse

Hovland hadde nettopp slått seg opp på green på to på par 5-hullet det tolvte da hornet lød, og runden ble stoppet og utsatt på grunn av torden og lyn i område rundt Caves Valley Golf Club utenfor Baltimore.
Etter 93 minutters avbrudd startet spillet opp igjen. Pausen hadde tydeligvis gjort Hovland godt, for han gjør birdie med en gang på hull 12. I tillegg ruller han i en lang putt på hull 13 for å reddet par.
Se birdien på hull 12:

Birdie rett etter værutsettelsen

Det kom tre nye par på hull 14, 15 og 16. På hull 17 leverte han et strålende innspill bare rett over tre meter ifra hullet og gjorde en god birdie. Hovland avsluttet runden med en god par på siste.

Feil tee

Hovland fikk en litt stressende start på sin andre runde i BMW Championship. Etter han hadde fullført oppvarmingen dro han til det tiende hullet for å slå ut på dag to, problemet var bare at han startet ikke på hull 10, men på hull 1.
Dermed måtte han ta beina fatt og kjappe seg til hull 1 for å rekke starten.

Storspill fra DeChambeau

Amerikanske Bryson DeChambeau leder turneringen etter to runder. 27-åringen spilte helt utrolig golf på den andre runden. Han gikk banen på 60 slag. Han hadde i tillegg birdieputter på både hull 17 og 18 for å gå en runde på 50-tallet.
Kun 11 spillere har noen gang gått en runde på 59 på PGA touren. En runde på 58 har kun blitt gjort en gang.
Jim Furyk gikk på 58 slag i Travelers Championship i 2016. Da gjorde Furyk 10 birdies og en eagle på par 70-banen TPC River Highlands.
Dechambeau gjorde åtte birdies og to eagles på Caves Valley Golf Club som er en bane hvor par er 72 slag. Derfor ville en runde på 50-tallet vært enda mer imponerende av DeChambeau dersom han hadde klart bragden.
BMW Championship
Hovland nærme hole-in-one på sterk sisterunde: – Det kunne blitt enda bedre
29/08/2021 KLOKKEN 20:14
BMW Championship
Hovland gjør nesten hole-in-one: – Sjekk hvor nærme den er
29/08/2021 KLOKKEN 19:48