Nordmannen gikk søndagens runde på 66 slag, seks slag under par. Han endte på -15 totalt og han klatret fem plasser på runden til en delt 17. plass.
Hovland selv følte han kunne gått enda lavere i dag, men at en bogeyfri runde med seks birdies er absolutt en god runde å ta med seg inn i Tour Championship.
BMW Championship
Optimistisk Hovland: – Blir jeg brennhet med putteren kan det bli veldig morsomt
29/08/2021 KLOKKEN 21:21
– Det var bedre i dag, men det kunne blitt litt bedre også synes jeg. Mye innspill og et par wedger som jeg ikke slår spesielt nærme, skulle gjerne hatt litt kortere birdieputter på de. Men på den andre siden slo jeg også noen fine jernslag som ga meg noen gode birdies. Det kunne blitt bedre, men ingen bogeys og seks birdies det er jo alltid meget bra, sier Hovland til Discovery etter runden.
Uken sett under ett oppsummer Hovland som «ikke katastrofe».
– Jeg slo driveren veldig godt denne uken, det har jeg egentlig gjort den siste tiden. Jernspillet har vært litt for mye opp og ned, men jeg føler at det begynner å komme seg. Jeg hadde jo en forferdelig start på turneringen på greenen, men puttingen kom seg på de siste rundene. Så det var ikke katastrofe denne uken, men det var ikke hett nok til være der oppe og kjempe om seieren. Jeg tar med meg mye bra inn til neste uke, sier en optimistisk Hovland.
Se hele intervjuet med Viktor Hovland:

Optimistisk Hovland: – Blir jeg brennhet med putteren kan det bli veldig morsomt

Sånn som det ligger an nå kommer Hovland til å begynne Tour Championship neste uke som 13. mann i FedEx-cupen. Det betyr at han vil starte turneringen på -3. Lederen av FedEx-cupen vil starte turneringen på -10.
– Det er helt strålende å komme inn som 13. mann. Fantastisk sisterunde og ekstremt imponerende hvordan han går ut å levere veldig, veldig god golf, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp etter Hovlands sisterunde.
– Jeg synes han spiller en voksen og moden golfrunde, hvor han ikke lar seg stresse av at han er litt i problemer på noen av utslagene. Han fortsetter å slå veldig mange gode slag gjennom hele runden, sier han videre.
  • Se BMW Championship på GOLFTV

Bogeyfri runde

Hovland leverte ikke en eneste bogey på runden. Han ikke klarte å ta vare på par 5-hullene det andre og det fjerde som er gode birdiemuligheter, men han gjorde i stede birdie på hull 3 og 5.
Se birdien på hull 3:

Åpner birdiekontoen etter et herlig innspill

Etter birdien på hull 5 kom det fem strake par, selv om han spilte seg frem til gode muligheter for å gjøre ytterligere birdies.
Neste birdie kom på hull 11 etter at Hovland senket en putt på 7 meter og nordmannen måtte ikke vente lenge på neste birdie.
På par 5-hullet det 12. slo han tredjeslaget kun 40 centimeter fra hullet og hentet nok et slag.
Han fortsatte å spille seg til gode posisjoner på de neste hullene. Men han hadde ikke marginene med seg på puttene.
På par 5-hullet det 16. slo han seg opp på green på to slag. Eagleputten fra 19 meter slo han helt inntil hullet og han kunne dermed innkassere rundens femte birdie.

Nærme hole-in-one

Men rundens høydepunkt skulle komme på det neste hullet.
Nordmannen var ekstremt nærme å sette innspillet og gjøre en hole-in-one og stikke av med en BMW iX. Som er premien for en hole-in-one på hull 17.
Se så nærme Viktor Hovland var hole-in-one:

Hovland gjør nesten hole-in-one: – Sjekk hvor nærme den er

Hovland hadde også en tremeters-putt på de siste hullet for å avslutte med tre birdies, men han klarte ikke å få ballen i koppen.
Det ble likevel en kruttsterk bogeyfri runde på 66 slag på siste dag av BMW Championship.

Vanvittig omspill

Akkurat som i den forrige turneringen Northern Trust skulle turneringsseieren avgjøres i et omspill. I motsetning til den turneringen som ble avgjort på det første ommspillshullet tok det mye lengre tid før det kunne kåres en vinner av BMW Championship.
Den amerikanske duoen Bryson DeChambeau og Patrick Cantlay var fullstendig overlegne på Caves Valley Golf Club denne uken. Begge spillerne lå på 27 slag under par etter fire dagers spill.
Etter at begge spilleren hadde gjort par to ganger på hull 18, gikk turen bort til hull 17 for omspillshull nummer tre.
Etter at Cantlay bommet sin putt, hadde Dechambeau en putt for å vinne, men han misset på venstre hullkant.
Ferden gikk da tilbake igjen til hull 18 for det fjerde omspillshullet. Da DeChambeau sendte ballen ut i bekken til høyre på utslaget trodde man at slaget var tapt for amerikaneren.
Men et strålende tredjeslag til halvannen meter for par fra DeChambeau betydde at Cantlay måtte sette sin birdieputt fra seks meter for å vinne.
Det klarte han ikke, og når DeChambeau satte sin parputt måtte det et femte omspillshull til og tilbake par 3-hullet det 17.
DeChambeau slo et enormt bra innspill til bare to meter fra hullet og omtrent alle de oppmøtte trodde at seieren var i boks for Dechambeau. Men Cantlay han var ikke ferdig for dagen.
Han slo sin ball mellom hullet og Dechambeau sin ball. Begge satte sine birdieputter og gutta tok fatt på det sjette hullet i omspillet som var hull nummer 18 igjen.
– Dette er helt latterlig, sa kommentator Per Haugsrud etter omspillshull nummer fem.
– For et omspill dette er, sa hans makker i bua Henrik Bjørnstad.
På omspillshull nummer seks lå Cantlay fem meter fra hullet, mens Dechambeau lå litt over to meter fra. Men det var Cantlay som trakk det lengste strået til slutt og som kunne juble for seieren.
Han satte sin putt, mens DeChambeau bommet sin.
– For en oppvisning og en vill turnering, sa kommentator Henrik Bjørnstad.
BMW Championship
Hovland gjør nesten hole-in-one: – Sjekk hvor nærme den er
29/08/2021 KLOKKEN 19:48
BMW Championship
Åpner birdiekontoen etter et herlig innspill
29/08/2021 KLOKKEN 16:59