Hovland gikk tredjerunden på 68 slag, fire slag under par. Han ligger på en delt 23. plass på ni slag under par totalt før alle spillerne er ferdige med runden.
– Jeg spilte bra i dag. Det var et par slurvefeil i dag og ikke den beste starten, men jeg klarte å fokusere bra og slå masse bra slag etterpå og senke noen putter. Så jeg tar med meg mye positivt fra den runden her, sier Hovland til Discovery etter runden.
Se hele intervjuet med Hovland etter runden:
BMW Championship
Optimistisk Hovland: – Blir jeg brennhet med putteren kan det bli veldig morsomt
29/08/2021 KLOKKEN 21:21

Hovland etter tredjerunden: – Bare å gå ut og angripe i morgen

Spillet trendet i riktig retning etter de to første rundene mente Discoverys golfekspert Marius Thorp.
– Synes det er mye bra i spillet og spesielt fra tee. Et hakk opp på de andre delene i dag kontra de to første dagene, som gir en bedre score. La oss håpe på en skikkelig Hovland-søndag, for det er ikke langt unna, sier han.

Snudde etter dårlig start

Lørdagsrunden til Hovland startet ikke på best mulig måte da han gjorde en bogey på hull 1.
Når han ikke klarte å gjøre birdie på det påfølgende par 5-hullet virket det igjen som det skulle bli en lang og tøff dag for Hovland i Baltimore.
Men runden skulle snu på par 5-hullet det fjerde. Et flott slag fra greenbunkeren endte opp bare to meter fra hullet og han hadde ingen problemer med å sette rundens første birdie. Etter to par kom det to nye birdier på hull 7 og 8 og han rundet de første ni hullen to slag under par.
Etter et par dager med mye dårlig putting var lørdagen desto bedre for 23-åringen. Det kom en ny birdie på hull 8 etter at han satte en langputt på åtte meter.
Se birdien på hull 8:

Andre strake birdie etter langputt: – Nydelig

Hovland fortsatte birdie-kjøret på hull 11. Han slo et nydelig innspill til bare tre meter fra hullet og satte putten for nok en birdie.
Han klarte ikke å ta vare på muligheten på par 5-hullet det tolvte, men han rettet opp inntrykket allerede på det neste hullet.
Innspillet over vannet på par 3-hullet endte opp bare én og en halv meter fra hullet og han hadde ingen problemer ved å gjøre rundens femte birdie.
Se birdien på hull 13:

Hovland klatrer etter rundens fjerde birdie

Han fortsatte å spille seg til gode birdiemuligheter på både på hull 14 og 15 uten at han klarte å ta vare på de mulighetene.
Men på hull 16 slo han til igjen. Han lå kort av green etter to slag. Han slo en veldig god chip til kun to meter fra. Putten satte han for birdie nummer seks på runden og han gikk dermed til ti slag under par totalt og var helt oppe på en delt 13. plass.
Se birdien på hull 16:

Hovland med birdieshow – rundens sjette birdie

Runden fikk en litt sur ettersmak derimot da han endte opp med å gjøre bogey på det siste hullet. Han falt med det tilbake til ni slag under par.
– Det er en fin runde, men med en liten bismak, konstaterte kommentator Henrik Bjørnstad etter Hovlands runde.
BMW Championship
Hovland nærme hole-in-one på sterk sisterunde: – Det kunne blitt enda bedre
29/08/2021 KLOKKEN 20:14
BMW Championship
Hovland gjør nesten hole-in-one: – Sjekk hvor nærme den er
29/08/2021 KLOKKEN 19:48