Golf

Beslutningen som vil gi Ventura unik mulighet: – Helt greit for meg!

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

ventura

Foto: Eurosport

AvEspen Blaker
28/03/2020 på 11:44 | Oppdatert 28/03/2020 på 12:23

Koronaviruset kan bety slutten på PGA-karrieren for denne gang. Men det kan også ende med at Kristoffer Ventura får en unik mulighet.

  • Se «Golf i karantene: Kristoffer Ventura» på Eurosport Norge og Dplay søndag kl. 20:10. Få tilgang her!

Koronavirusets inntog har satt PGA Tour-sesongen på vent - og ingen vet hva som vil skje fremover.

Golf

Råkjør venter Hovland – dette er hans foreløpige turneringsplan

FOR 11 TIMAR SIDAN

For Kristoffer Ventura kan det i verste fall bety slutten på tilværelsen på PGA Touren for denne gang. For om de skulle gjenoppta sesongen med nåværende status, står norsk-mexicaneren i fare for å ikke få fornyet statusen blant golfens ypperste elite.

Etter en enorm avslutning på fjorårets Korn Ferry Tour-sesong, som endte med «opprykk» til PGA Touren, har Ventura aldri klart å vise hva han er god for på den største scenen.

– I verste fall blir det tilbake til Korn Ferry neste sesong, sier han i den nyeste episoden av Eurosports vodcast «Golf i Karantene», som du kan se søndag kl 20:10 på Eurosport Norge og Dplay.

Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Ventura: – Kanskje det tøffeste for meg med golfen nå

00:02:04

For selv om Ventura har vist en stigende kurve, senest med en 11. plass i Puerto Rico, har han ikke en status som gjør at han kan velge og vrake i turneringer. Om sesongen for eksempel skulle ende opp med å bli forkortet, vil 25-åringen få færre sjanser til spille seg oppover rankingen og potensielt sikre seg forlenget status på PGA Touren.

Det er likevel et ganske usannsynlig scenario ifølge Ventura.

– Man kan ikke bare sette opp Masters i oktober og så kansellere alle de mindre turneringene. Det blir også feil å spille playoff uten noen majors. Jeg får ta det som det kommer og være forberedt.

– Hadde ikke hatt noe imot det!

Eurosports golfekspert Marius Thorp støtter Venturas argumenter. Han tror på et annet utfall.

– Jeg tror de kansellerer hele sesongen. Problemet blir jo da for spillere, som for eksempel Viktor Hovland, som har vunnet. De kan ikke bare ta fra disse spillerne sine seire. Så jeg tror de starter neste sesong som det skulle vært den inneværende, men at de som har vunnet får sin fortjente vinnerkategori.

Thorp får støtte av Eurosports ekspertkommentator og tidligere PGA-proff Henrik Bjørnstad.

– Jeg er ikke uenig i det Marius sier. Det er umulig å si hvor lang tid det vil ta før man er tilbake. Det høres i mine ører ut som et greit scenario.

Skulle det ende med kansellering og "restart", vil det isåfall bety en unik mulighet til å starte PGA-eventyret på nytt for Ventura.

– Det hadde vært helt greit for meg! Jeg hadde ikke hatt noe imot å starte med blanke ark, for å si det sånn, he he. Det hadde jo vært ideelt, sier 25-åringen.

Etterlengtet «ferie»

Uansett utfall, så har spilleoppholdet gitt Ventura en etterlengtet pustepause.

– Istedenfor å trene hver dag og bli lei, så har jeg tatt meg noen uker fri. Det har jeg ikke gjort på veldig lenge. Jeg gjør en del andre ting enn å spille golf. Det blir nok langt over to måneder til jeg får spille igjen, og da er det greit å koble helt ut en periode.

– Har du vært i kontakt med PGA eller spillerforeningen for å finne ut hva som skjer videre?

– Jeg har spurt manageren min om han vet noe, men de er ganske hemmelighetsfulle. Det blir veldig interessant å se, spesielt med tanke på rankingen. Jeg vet ikke hva mulighetene er, men jeg får nok ikke spilt med det første om vi skulle starte opp igjen sånn det ligger an nå.

Men skal man tro ekspertenes spådommer, kan det altså ende opp med at Ventura får muligheten til å prøve seg med de store gutta igjen – med helt blanke ark.

«Rookie»-portrett på Ventura: – Ville sagt du var gal

00:01:08

Golf

PGA-turnering planlagt med publikum avlyst

29/05/2020 PÅ 06:09
Golf

Enorm golf-økning: To uker unna magisk tall-grense

27/05/2020 PÅ 16:33
Relatert
Golf
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Golf

Råkjør venter Hovland – dette er hans foreløpige turneringsplan

FOR 11 TIMAR SIDAN

Siste videoer

Golf

Hovland chipping

00:00:26

Mest populært

Indre Bane

Viking-spørsmålet: – Tror de svetter litt i Stavanger

FOR 10 TIMAR SIDAN
Vis mer