• Se Kristoffer Ventura i PGA-turneringen på Pebble Beach fra 21:00 på GOLFTV. Få tilgang her!
Mange så på det som et kupp da Kristoffer Ventura fikk hyret inn stjernecaddie Andy Sanders før debutsesongen på PGA Touren i 2019.
Men samarbeidet gikk ikke som noen av partene hadde håpet på, og et snaut halvår senere gikk de hvert til sitt. PGA-turneringen på Pebble Beach i februar ble den siste de to hadde sammen.
Golf
Hovland mest lukrative år noensinne: Så mye tjente han i 2022
18 TIMER SIDEN
Like etter gjorde korona-pandemien sitt inntog, og alle turneringer ble satt på vent. Det var da Ventura fikk idéen om å ta en telefon hjem til Norge.

– Jeg slapp alt jeg hadde

I andre enden ventet ingen andre enn hans egen lillebror, Federico.
– Jeg ble ferdig med videregående i 2017. Så jobbet jeg i seks måneder på Elkjøp før militæret. Så jobbet jeg ett år etter militæret, og da var planen å studere. Og det var da Kristoffer tok kontakt og spurte om jeg ville gå caddie for han, sier Federico Ventura til Eurosport.
Det var en forespørsel han ikke trengte lang tid å tenke på.
– Jeg tenkte jo bare at dette er en mulighet jeg ikke kommer til å få igjen, så jeg satte studiene og alt på vent. Jeg kunne ikke takke nei, så jeg slapp det jeg hadde og dro over til USA.
Der har han vært siden.
– Jeg regner ikke med du har noen planer om å si opp den nye karrieren med det første?
– He he, ikke foreløpig nei. Jeg trives veldig godt så langt. Det er kult å få være med på denne reisen med broren min, hvor vi får oppleve nye ting og spilt på mange av de fineste banene i verden.
– Hvordan er tilbakemeldingene fra de andre i miljøet? Det er vel ikke hverdagskost å se to brødre sammen der ute?
– Det er jo mange forskjellige meninger. For det første ligner vi jo ikke spesielt mye på hverandre, så mange spør jo hva som er historien bak samarbeidet vårt. Så når jeg sier vi er brødre, så får de litt sjokk. Vi får jo en del kommentarer på det, men vi er jo ikke de eneste der ute. Det er flere spillere som har familiemedlemmer på bagen.

Har merket spesielt én endring

Selv om de siste månedene har vært småtunge resultatmessig, så har samarbeidet båret frukter. Flere topp 20-plasseringer mot slutten av fjorårssesongen ble fulgt opp med to topp sju-plasseringer på 2020/21-sesongens fire første turneringer.
– Nå har jeg jo bare vært med Kristoffer i åtte måneder, men han har utviklet seg mye på den tiden. Spesielt mentalt. I starten var det litt sånn at han var fornøyd bare med å spille sammen med de store gutta. Nå vil han være med helt der oppe og fighte. Det er den største forskjellen jeg har merket, iallefall.
Og Federico er sikker på at storebror vil slå tilbake nok en gang.
– Jeg tror han lærte mye av å ikke få til ting med en gang når han kom ut på Touren. Han fikk seg jo også noen smeller på veien til å få PGA-kortet, så det tror jeg vil hjelpe han også i tiden som kommer. Han vet at hvis han fortsetter å jobbe på, så vil resultatene komme.
Nå venter altså en ny sjanse på Pebble Beach for brødrene Ventura. Turneringen ser du fra torsdag til søndag på GOLFTV.

Ventura: – Kanskje det tøffeste for meg med golfen nå

Golf
Hovland med byks på verdensrankingen etter triumfen på Bahamas
05/12/2022 KLOKKEN 09:48
Hero World Challenge
Avsluttet sesongen på best mulig vis: – Har fortsatt mye å gå på
05/12/2022 KLOKKEN 08:54