Se Viktor Hovland i Arnold Palmer Invitational på GOLFTV fra torsdag kl. 18:57. Få tilgang her!
1, 3, 31, 2, 6, 5, 2.
Det er Viktor Hovlands plasseringer i hans sju siste turneringer på både PGA Touren og Europatouren.
Arnold Palmer Invitational
Hør hva Ventura hadde å si etter sin første hole in one på Touren
08/03/2021 PÅ 08:25
For siden seieren i Mayakoba i starten av desember har den norske golfyndlingen hevet spillet sitt til et nytt nivå – og kan vise til en stabilitet ingen andre spillere i verden er i nærheten av å matche.
– Det har vært noen fine måneder. Den siste rekken med turneringer har vært veldig bra. Jeg har spilt solid og spesielt de siste ukene har vært stabile, sier Hovland før denne ukens Arnold Palmer Invitational.

Gjennombruddet

Og det har 23-åringen mildt sagt rett i. I 2020 følte man seg til tider bortskjemt med den ene turneringen etter en andre hvor Hovland havnet blant de 15-20 beste.
For stabiliteten har alltid vært der. Nå er den bare tatt opp til et helt nytt nivå.
– Jeg var egentlig ganske selvsikker allerede tilbake rundt Houston Open i midten av november. Det var en av de første turneringene hvor jeg slo lengre og raskere fra utslagsstedet, og hvor nærspillet begynte å bli bedre. Det var første uken jeg brukte AimPoint på greenene. Jeg tjente 2-3 slag med putteren den uken, så jeg føler vel sånn sett at det var starten på den gode perioden, sier Hovland.
Lurer du på hvordan AimPoint fungerer? Sjekk ut denne:

Dette er «AimPoint» – Hovlands nye putte-drill

Og mye av takken for det skal nordmannens trener Jeff Smith ha. Det var nemlig Smith som oppfordret Hovland til å både øke hastigheten i svingen og lære seg et nytt putte-system.
– Det første vi gjorde når det gjaldt hastighet og lengde, var å forlenge lengden på driveren hans. Han spilte med en kortere driver for å slå ballen rettere, men da ga han også opp en del lengde. Vi gikk gjennom en måneds lang eksperimentell fase, hvor målet mitt var å pushe gjennom en lengre driver uten at det gikk på bekostning av presisjonen. Vi la til litt og litt lengde på driveren, og til slutt fant vi den som passet, sier Smith til Eurosport.
– Men noe kanskje enda viktigere handler om å generere maksimal kraft i svingen. For å svinge raskt, er det ikke så mye annet å gjøre enn å svinge raskt. Og når du da står i konkurranser og ser en trang fairway, så tenker typisk hjernen at man skal velge det gode og trygge. Det handler om å gi slipp på den følelsen, og det har han nå klart å gjøre. Han har bygd opp en selvtillit hvor han nå klarer å maksimere potensialet sitt i mye større grad, fortsetter Smith.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Hovland etter bragden: – Litt surt

– Jeg føler jeg virkelig har forandret meg

Når det gjelder puttingen, var dette et område Smith først slet med å forstå hvorfor Hovland ikke mestret.
– Når jeg startet å se på puttingen hans, prøvde jeg ført å finne ut hvorfor han puttet såpass dårlig. Vi gikk gjennom en del tester, og jeg ble forbauset. Ikke bare rullet han ballen veldig bra på greenene, han hadde også touchen og hastighetskontrollen inne. Så jeg tenkte liksom, «hva er problemet her?» «Hvorfor senker ikke denne fyren flere putter?».
Men når Smith og Hovland tok turen ut på Carsten Creek, banen til Oklahoma State University, skjønte treneren fort hvorfor.
– Det var veldig åpenbart. De første ni hullene så jeg ham prøve å lese greenene, og det var smertefullt. De siste ni hullene leste jeg greenene for ham med AimPoint, og han senket alt. Da skjønte han hvor det bar. «Du må lære meg AimPoint», sa han til meg etter runden.
Se Hovland bruke AimPoint i turnering her (saken fortsetter under):

Her tar Hovland i bruk sin nye AimPoint-rutine

Og med hjelp av AimPoint og økt hastighet, samt en del andre endringer på detaljnivå, har altså Hovland tatt spillet sitt til et helt nytt nivå i løpet de siste månedene.
– Jeg føler jeg virkelig har forandret meg som spiller de siste seks månedene. Hvert område av spillet mitt er veldig forskjellig fra den gangen: Jeg slår lengre, jeg har ikke like mye skru fra høyre til venstre (fade) fra utslagsstedet, jeg kan slå jernene høyere og jeg slår raskere. I tillegg er nærspillet bedre, både med chippingen og puttingen. Jeg kan lese putter på regelmessig basis, istedenfor å bare gjette, ler Hovland.
– Nå vet han hva han må jobbe med for å forbedre seg. For å bli topp ti i verden, og for å potensielt bli nummer én. For å bli topp ti handler det om å få nærspillet opp på minimum et gjennomsnittsnivå. Klarer han å for eksempel være topp 50 med puttere nog topp 75 rundt green, er han der, Han har forbedret seg enormt, men han er ikke der verken han eller jeg har lyst at han skal være enda. Men han er på god vei, sier Smith.
Etter andreplassen i forrige ukes WGC-turnering er Hovland nummer 13. Fortsetter han å levere som han har gjort siden desember, vil det ikke ta lang tid før han er inne blant de ti.
– Alt dette betyr ikke at jeg kommer til å spille bra hver uke, men potensialet er iallefall der, gliser Hovland.
Hovland slår ut 18:57 torsdag og 14:17 fredag i denne ukens Arnold Palmer Invitational. Du kan se alt på GOLFTV fra 13:00 begge dager.

Fikk fullstendig panikk av Hovlands manøver: – Nei, nei, nei!

Arnold Palmer Invitational
Venturas kollaps var kostbar på flere måter
07/03/2021 PÅ 21:52
Arnold Palmer Invitational
Ventura med hole in one: – Det er Ace Ventura!
07/03/2021 PÅ 20:26