• Se Viktor Hovland i Arnold Palmer Invitational torsdag på Eurosport Norge (fra 20-24) og GOLFTV (fra 13-24). Få tilgang her!
BAY HILL, FLORIDA (Eurosport.no):
Viktor Hovland har hatt mange viktige støttespillere i starten av sin karriere på PGA Touren. En av de som kanskje har gått litt under radaren er en annen spiller på Touren, Charles Howell III.
Arnold Palmer Invitational
Hovland kritisk til turneringsledelsen
08/03/2020 PÅ 20:20
40-åringen, som i likhet med Hovland gikk på Oklahoma State University, har på mange måter fungert som 22-åringens mentor i hans overgang fra amatør- til profftilværelsen.
  • Hør podcasten med Kristoffer Ventura på hans hjemmebane i Florida her og alle andre steder du hører podcaster!

– Kult å være i nærheten av sånne mennesker

Hovland har tidligere uttrykket sin takknemlighet for Howells bidrag til å gjøre ham forberedt på livet på Touren. De to trente sammen før storturneringen Arnold Palmer Invitational denne uken.
– Det er kult å omgås med Charles. Han er en av veteranene utpå her og har hatt masse suksess i karrieren. Det er kult å være i nærheten av sånne mennesker og prøve å lære litt, sier Hovland til Eurosport.
Howell III er ikke akkurat mindre rosende i sin omtale av nordmannen.
– Fra første gang jeg møtte ham kunne jeg merke at han var en kjekk fyr å omgås med. Jeg så ham på Oklahoma State og hadde alltid hørt gode ting om ham, både som spiller og person. Det merket jeg også med en gang.
Saken fortsetter under videoen:

Analyserer Hovland-kompisens unike sving: – Aldri sett noe lignende

Tror Hovland blir verdens beste

Amerikaneren, som selv har 3 seire på PGA Touren (senest i 2018), har siden den gang jobbet tett med Hovland og vært vitne til hans utvikling. Nå er Howell III ikke i tvil om hvor langt nordmannen kan nå.
– Potensialet til Viktor har ingen grenser, virkelig. Jeg tror virkelig at han kommer til å bli verdens beste spiller en dag. Det er ingenting som tilsier noe annet. Han er en fantatisk «ballstriker», har en høy arbeidsmoral, er topptrent og har et skikkelig bra team rundt seg. Det finnes ingen grunn til at han ikke vil kunne bli verdensener i fremtiden, sier han til Eurosport.
– Hvis du ser på den spilleren Viktor er nå, hva er det som må forbedres for at han skal kunne bli verdens beste?
– Det eneste som står mellom Viktor og verdensener er tid, i mine øyne. Jo mer han spiller på Touren og blir vant med banene og finner ut hvilke turneringer han liker... Hør, han driver å vinner turneringer samtidig som han tilpasser seg livet på PGA Touren. Det er bare utrolig imponerende.
Både Howell III og Hovland stiller til start i prestisjetunge Arnold Palmer Invitational denne uken. Torsdag og fredag kan du se all action på GOLFTV fra 13.00, mens hovedsendingen starter på Eurosport Norge 20.00 og varer til midnatt.

Sjekk «Twitter-løse Viktors» reaksjon på gamleklubbens gratulasjon

Arnold Palmer Invitational
Hovland skjønte lite av arrangørens valg: – Litt idiotisk
08/03/2020 PÅ 20:33
Arnold Palmer Invitational
Vant storturneringen med mirakelslag: – Jeg gikk for gull
08/03/2020 PÅ 14:06