Viktor Hovland lå an til å komme seg greit videre til helgens runder etter å ha gjort birdie på hull 16, men med bogeys på både hull 17 og 18 endte 22-åringen opp på +3 totalt (+1 for dagen).
22-åringen var tydelig oppgitt i intervjuet etter runden, og hadde så og si resignert i forhold til videre spill.
Se intervjuet med Hovland etter runden her (saken fortsetter under):
Arnold Palmer Invitational
Hovland kritisk til turneringsledelsen
08/03/2020 PÅ 20:20

Oppgitt Hovland: – Trist å bare kaste alt bort

Men Hovland var ikke den eneste som slet ute på Bay Hill fredag. Flere svake scorer fra ettermiddagsflightene gjorde at han etter hvert kom seg innenfor cut-grensen, og etter et par nervepirrende timer ble det etter hvert klart at nordmannen var sikret videre spill.
Slik var runden:
Hovland åpnet med bogey på hull 1, men slo tilbake med birdie på både 4 og 6.
Runden var preget av mye rusk fra tee, og nordmannen måtte ofte spille seg inn fra både bunkere og den tykke roughen.
På hull 13 havnet Hovland i ordentlig trøbbel da han fra bunkeren slo forbi greenen og la seg bak TV-tårnet (!) som stod bak hullet. Han fikk deretter fri dropp og måtte slå fra utslagsstedet på hull 14, hvor han på imponerende vis la seg bare et par meter fra hullet. Men par-putten satt ikke, og dermed var Hovland tilbake på +2.
Etter en oppskriftsmessig irdie på det 16. par fem-hullet, slo Hovland et fint utslag på hull 17 (par tre). Men en altfor kraftig og unøyaktig putt gjorde at det endte med bogey. Etter å ha slått seg ut i fairway var Hovland nære ved å treffe vannet på høyre siden av greenen på hull 18, og etter å ha chippet seg inn på green ble det en to-putt for bogey.
Men heldigvis for Hovland ble ikke den svake avslutning avgjørende for hans videre eksistens i turneringen. Cut-grensen gikk på +3, og dermed går Hovland ut sammen med Robbie Shelton lørdag morgen.
(©NTB)
Arnold Palmer Invitational
Hovland skjønte lite av arrangørens valg: – Litt idiotisk
08/03/2020 PÅ 20:33
Arnold Palmer Invitational
Vant storturneringen med mirakelslag: – Jeg gikk for gull
08/03/2020 PÅ 14:06