Etter å ha ventet i nesten en uke på å få golfbagen før årets første PGA-turnering på Hawaii, var håpet at oppladningen til Europatour-turneringen i Abu Dhabi skulle gå smertefritt.
Slik ble det ikke. For mens Hovland er på plass i Emiratene, sitter nordmannens caddie Shay Knight igjen i USA.
Abu Dhabi HSBC Championship
Seieren glapp for Hovland etter to katastrofehull: – Vil ikke være fornøyd med seg selv
23/01/2022 PÅ 13:08

Koronatrøbbel

– Jeg kom tilbake fra Hawaii på mandag, og min kone fikk koronasymptomer på tirsdag. Både hun og begge døtrene mine testet positivt på torsdag, sier Knight til Discovery.
Og selv om Hovlands viktige støttespiller foreløpig ikke har testet positivt, blir han ikke å se i Abu Dhabi denne uken.
– Jeg har testet meg hver dag, og alle testene har vært negative. Jeg har ingen symptomer. Hvis jeg fortsetter å teste negativt, så reiser jeg til Dubai på lørdag sånn at jeg er klar til neste turnering.
Dermed må Hovland vente til neste ukes Slync.io Dubai Desert Classic for å gjenforenes med australieneren. Denne uken må han klare seg med en annen støttespiller på bagen.
– Agenten hans vil gå caddie denne uken, sier Knight.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Hovland: – Det er det sykeste slaget jeg har gjort som proff

Utfordrende sesongstart

Dermed får Hovland nok en trøblete oppladning til en turnering. Discoverys golfekspert Marius Thorp mener situasjonen er langt fra ideell.
– Det blir jo helt klart en annen dynamikk og en annen setting for Viktors del. Normalt sett har han siste ord uansett ute på banen, men de vanlige diskusjonene, planleggingen...alt blir jo annerledes. Heldigvis begynner han å få godt med erfaring, så jeg tror ikke det får så stor effekt. Men det forsvinner en trygghet, sier Thorp.
Spesielt i forberedelsene vil Hovland merke Knights fravær.
– Det blir jo selvfølgelig annerledes. Nå er vi litt ukjente med hvor golfkyndig agenten er, men han har nok litt peiling. Samtidig, han er jo ikke akkurat noen profesjonell caddie som Shay. Så det er jo en del han ikke vil få, som for eksempel analyser og forberedelser når det gjelder banen.
Også før seieren i Mayakoba hadde Hovland problemer, da han knakk driveren. Dette blir den tredje turneringen på drøye to måneder hvor 24-åringen har blitt utsatt for en lei situasjon.
– Det var jo vært en interessant sesongstart, ja. Det er jo merkelig at det skjer i tre turneringer på så kort tid. Men det er som jeg sa når køllene ikke kom på Hawaii: vi skal være glad for at han sannsynligvis er den fyren der ute som bryr seg minst om sånne uforutsette ting, sier Thorp.
Abu Dhabi HSBC Championship
Forbannet Hovland etter mental svikt på det siste hullet: – Fortsatt helt med
22/01/2022 PÅ 13:04
Abu Dhabi HSBC Championship
Hovland om vindtrøbbelet: – En tøff dag i dag
21/01/2022 PÅ 15:43