Det ble en skuffende dag for de norske i slopestyleløypa. Verken Tiril Sjåstad Christiansen eller Johanne Killi klarte å ta ut det beste i finalen.
Sjåstad Christiansen var svært uheldig i sitt andre forsøk i finalen. Etter å ha fått det ødelagt av et lite fall tidlig i omgangen, valgte hun å satse skikkelig på det siste og største hoppet for å «showe» foran publikum.
Det endte med et vanvittig høyt og langt hopp som hun ikke klarte å stå på. Etter å ha ligget på bakken, klarte hun etter hvert å reise seg for egen maskin.
– Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde. Plutselig gikk alt ad undas i andreomgangen. Jeg er bare veldig glad ingenting skjedde med knærne mine. Jeg trodde jeg skulle dø, den frykten jeg hadde der. Eg tenkte bare, okei, hvordan skal du lande nå, forklarer Sjåstad Christiansen til Eurosport.

– Redd for å gjøre det igjen

Eurosports eksperter tror fallet påvirket hun på den siste omgangen, da hun bremset opp og ikke fikk nok fart på det siste hoppet.
– Det er for lite fart. Hun tok en liten brems der. Fikk litt vind og får ikke nok fart, sa Eurosport-ekspert Andreas Håtveit.
– Hun gikk alt for stort på det siste hoppet i den andre runden, og var sikkert litt redd for å gjøre det igjen, sa Eurosport-kommentator Jonas Greve.
Se det utrolige hoppet i videoen. Saken fortsetter under.

– Gikk psycho-langt

For etter å ha opplevd skrekken i omgang nummer to, og med en førsteomgang der det heller ikke stemte, måtte hun levere varene i den tredje og siste omgangen.
Og etter å ha kjørt meget solid fram til det siste hoppet, bremset hun og kom ikke høyt nok.
– Jeg var så bestemt på å ta en skikkelig brems, for jeg gikk psycho langt i andrerunnet. Så ser jeg bare at kulen kommer, og jeg ble så sur, sa hun om da hun innså at hun ikke hadde nok fart.
Den tidligere X-games-vinneren har slitt veldig med skader de siste sesongen, og uttalte i intervjuet etter hennes OL var over at hun var mest glad for at hun nå er tilbake og skadefri, og at ikke kneet røk under fallet.
Det var derfor ingen skuffelse å spore etter niendeplassen.-
– Jeg skjønner det ikke, hadde dette vært i Sotsji hadde jeg grene som faen og vært helt fra meg. Nå har jeg en indre ro. Det er sykt deilig, sier hun.
Se den avsluttende omgangen der Sjåstad Christiansen bremset opp. Saken fortsetter under.

Sterk kvalifisering

De norske leverte en bunnsolid kvalifisering til slopestylefinalen.
Sjåstad Christiansen ble nest best, under to poeng bak vinneren. På plassen bak fulgte Johanne Killi.
Finalen startet imidlertid svakt for de norske i slopestyle. Johanne Killi var først ut, men fikk løpet tidlig ødelagt da hun falt på ryggen ned fra en av railene i starten av løypa. Dermed ble resten av kjøringen øving til neste omgang.
Og det startet om mulig enda verre for Sjåstad Christiansen i sitt første forsøk. Allerede på det første elementet gikk det galt for gullhåpet.
– Nei, nei, nei, utropte Eurosport-kommentator Jonas Greve.
– Det er så skumelt med første railen, det er nervøst og beina er som gelé. Det var så synd, sa Eurosport-espert Andreas Håtveit.
Se Sjåstad Christiansens omgang som skaffet andreplass i kvalifiseringen. Saken fortsetter under.

– Ingen store feil

I det andre forsøket stemte det bedre for Killi. Holdt seg på beina i alle hoppene, men måtte nøye seg med å gå inn på foreløpig fjerdeplass.
– Ingen store feil i dette runnet på Killi, sa Greve.
Sjåstad Christiansen var dessverre igjen nepå snøen i et hopp i sitt andre forsøk, og fikk ikke omgangen hun hadde håpet på.
– Dessverre litt for kort på førstehoppet. Det er synd, da blir dette enda et treningsrun, sa Håtveit.
Heller ikke i den tredje omgangen klarte de norske å heve seg det siste hakket. Dermed ble det en respektabel 5. plass på Kill og niende på Sjåstad Christiansen.