Det er en noe uvanlig dag i Hedvig Wessels liv. Den ene intervjuavtalen etter den andre står på planen, og hun haster til Damplassen for å møte Eurosport for en kopp kaffe.
Om kort tid er hun på vei til Sør-Korea og karrierens andre OL. Gjør hun det bra der, håper hun interessen rundt kulekjøring kan blomstre på ny.
– Det tror jeg den vil. Alle vil ha noen helter, alle vil ha noen som er flinke. Så målet mitt er jo selvfølgelig å vinne. Det er det jeg sier til meg selv hver dag, at mitt mål er å vinne OL i Korea 11. februar, forteller 22-åringen.
PyeongChang
OL-utøver stjal bil med kona og treneren - fyllekjørte i PyeongChang: – Veldig, veldig alvorlig
24/02/2018 KLOKKEN 11:22

Snek seg med på Kari Traa-samling

Hun har vært kulekjører siden hun var elleve år gammel. Før det drev hun med langrenn og alpint, men da venninnen fortalte om en samling på det nyoppstartede Kari Traa-skilaget, fikk Wessel stjerner i øynene.
– Det hørtes jo dødsgøy ut! Herregud, å ha Kari Traa som trener, det ville jeg være med på. Så da snek jeg meg inn på en av samlingene, og etter det var jeg solgt.
Jenta fra Oslo ble tidlig ansett som et stort talent, og på juniornivå var hun stadig i toppen. Samtidig var det tynt på seniornivå da de største norske profilene la opp.
– Kulekjøring var jo kjempestort da Kari Traa og Stine Lise Hattestad drev på. Men etter at Kari la opp så var det ingen norske igjen, og da ble det ikke vist kulekjøring på TV i mange år. Fortsatt er det ikke mye på TV.

– Blir irritert

Selv om de norske resultatene de siste årene har vært langt unna medaljerekkene til Traa og Hattestad, har de norske landslagskjørerne et par pallplasser i verdenscupen å vise til. Men interessen uteblir enn så lenge.
– Jeg må jo si at jeg blir litt irritert når man ser U16-fotballspillere i beste sendetid på TV. Altså unnskyld meg, vi kjører i verdenscupen og får pallplasser og de viser ikke det?, sier en frustrert Wessel.
Da Wessel kjørte inn til karrierens første pallplass i verdenscupen i 2016, var hun ikke spesielt overrasket.
– Jeg var glad. Samtidig er det der jeg vil være, og der jeg skal være. Så det var ikke en noen “wow-opplevelse” egentlig.
Siden da har hun én topp tre-plassering, men hun tror hun har flere pallplasser i vente denne sesongen etter en bra periode med svensk samarbeid. Men for bare noen få år siden, så det ikke like lyst ut.
– Det er vel tre år siden, at vi fikk beskjed, omtrent fra ledelsen, at «okay, nå må dere begynne å gjøre det bra, hvis ikke har dere ikke noe mer penger». Det var ikke noe gøy å høre, innrømmer hun.
– Men nå føler jeg vi har et bra team og medaljemuligheter, så det føles bra, selv om ikke alle får sett det på TV.
Inn mot OL sender Eurosport verdenscupen i kulekjøring på Eurosport Player. Hedvig Wessel har dessverre ikke klart å finne toppformen ennå, og har tatt en 43. plass, en 21. plass og en 20. plass i verdenscupen i år.
PyeongChang
Svensken raser - beskylder motstander for «skittent spill»: – Det er juks!
23/02/2018 KLOKKEN 03:28