Scanpix

Nervene tok Tiril Sjåstad Christiansen: – Følte jeg skulle kaste opp og bæsje på meg

Nervene tok Norges OL-håp: – Følte jeg skulle kaste opp og bæsje på meg

17/02/2018 02:02Oppdatert 17/02/2018 04:13

Kvalifiseringen til slopestylefinalen ble spennende for Tiril Sjåstad Christiansen, men til slutt tok hun seg til finalen sammen med Johanne Killi.

  • Gullsjansen klokken 10.30: Langrenn, kvinner: 4x5km stafett Eurosport Player og TVNorge

OSLO/PYONGCHANG (Eurosport.no): De to norske håpene i freestyle leverte i slopestylekvalifiseringen natt lørdag og tok seg til finalen senere i natt klokken 05.00.

Johanne Killi gruset alle konkurrentene utenom svenske Emma Dahlström (91 poeng) i første run og sikret seg en OL-finale med poengsummen 87.80. Det holdt til en tredjeplass i kvalifiseringen.

– Knallbra. Det er litt småting å plukke på, sa Eurosports ekspert Andreas Håtveit.

Saken fortsetter under videoen:

  • Gullsjansen klokken 05.00: Slopestylefinale for kvinner på Eurosport Player og TVNorge

Mer nervepirrende ble det for Tiril Sjåstad Christiansen. Nervene tok henne i første run og 22-åringen skled av den andre railen etter en tabbe. Dermed ble første run fullstendig ødelagt og med poengsummen 55.80 lå hun utsatt til for en finaleplass før siste run.

– Herregud. Jeg vet ikke helt hva jeg skulle si. Følte jeg bare skulle kaste opp og bæsje på meg, og alt samtidig oppe på toppen der. Alltid kommer den: «Hvorfor gjør jeg det her. Jeg hater deg og vil ikke kjøre. Kan vi ikke bare bytte plass». Så kommer du inn i sonen og begynner å forberede deg, og da kommer du inn i en annen boble. Da klarer man det på et vis, sier Sjåstad Christiansen til Eurosport.

Saken fortsetter under videoen:

Presset var på 22-åringen før run nummer to og på toppen så hun tydelig nervøs ut, men Sjåstad Christiansen leverte under press og kjørte et bra run. Bedre enn det hun hadde trodd og ble til slutt nummer to.

– Jeg var ikke nærheten av å tenke på at jeg kunne komme inn på andreplass, sier 22-åringen.

Dermed sikret hun finaleplassen i siste run.

– Beina var som gele, men så klarer hun å levere. Vanvittig bra, sa Håtveit.

  • Gullsjansen klokken 05.00: Slopestylefinale for kvinner på Eurosport Player og TVNorge