PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Da freestyle-utøveren Hedvig Wessel dundret i bakken under den siste treningsdagen i svenske Åre for få dager siden ble OL-drømmen i PyeongChang i et øyeblikks stillhet satt på vent. Tårene trillet, og tankene strømmet som en foss gjennom hodet på 22-åringen fra Oslo, som var redd deltakelsen i Korea skulle ryke.
Nå, under et døgn før kvalifiseringen i kulekjøring går av stabelen, er tonen derimot en helt annen. Smertene er satt til side, og alt av fokus er rettet mot kulene i OL-bakken.
PyeongChang
Hedvig Wessel misset i finalen, gulping før hopp satte henne ut
11/02/2018 PÅ 13:07
– Jeg prøver å bruke det som skjedde til noe positivt. Nå er jeg kun fokusert på arbeidsoppgavene mine; kulene foran meg. Fallet stopper ikke meg, sier Wessel til Eurosport.no.

«Det vondeste jeg har vært med på»

Kulekjøreren kategoriserer treningshendelsen som det verste hun har opplevd i karrieren. Likevel er hun ikke bekymret for at uhellet skal gjenta seg nå når det virkelig gjelder.
– Jeg har ikke tenkt så mye på det, men krasjet jeg hadde skjer så utrolig sjeldent så det er veldig liten sannsynlighet for at det skal skje igjen.
– Det var det vondeste jeg har vært med på, men nå fokuserer jeg bare på det ene «runnet» som er foran meg og er klar for å gjøre mitt beste.
(Saken fortsetter under videoen)
Også under OL i Sotsji gikk det skeis for freestyle-kjøreren. Men Wessel er klar på at all erfaringen hun har opparbeidet seg inn mot de olympiske lekene i år kun har vært med på å gjøre henne mer skjerpet. Selv de med negative fortegn.
– Jeg har lært mye siden den gang. Jeg kommer hit med en helt annen innstilling, og håper jeg har funnet frem til hvordan jeg skal løse et så stort mesterskap, sier 22-åringen.

Nå går startskuddet

Formen er bra, løypa ser ut til å være godt preparert, og sola skinner på himmelen. Alt ligger til rette for suksess.
– Jeg føler ikke noe press. Det går opp og ned, men jeg fokuserer bare på arbeidsoppgavene mine og skal gjøre mitt beste. Jeg skal opp og trene i dag, så det blir spennende å prøve bakken, sier utøveren fra inne i leir-området.
PyeongChang
Falt i kvalifiseringen: – En nybegynnerfeil
09/02/2018 PÅ 04:13