PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Øystein Bråten ble lørdag morgen norsk tid historisk, da han tok det første norske slopestylegullet i historien.
Etter premieseremonien inne på fristilsarenaen, var det en svært følelsesladd Bråten som møtte sin bror og Eurosport-ekspert, Gjermund Bråten, i mixed zone etter triumfen.
– Jeg skjønner ingenting, sier Øystein Bråten og ristet på hodet, før han takket sin bror som han stod ved siden av.
– Jeg har det helt rått. Jeg hadde aldri vært her uten Gjermund og Andreas (Håtveit, Eurosport-ekspert), og begge er her, sier han til Eurosport før han begynner å gråte.
– Jeg er så sykt stolt og veldig fornøyd. Han sa at han slappet mye mer av etter første run, men det gjorde ikke jeg. Spenningen steg og steg, og siste runnet var uutholdelig å se på, sa bror og Eurosport-kommentator Gjermund Bråten.
Se møtet med broren her. Saken fortsetter under.

– Ganske forferdelig

Etter å ha gått rett i ledelsen i finalen med 95 poeng, ble det en nervepirrende avslutning å følge med på for gullvinneren.
– Det var så spennende. Det startet veldig bra med førsterunnet, men jeg turte ikke helt håpe det skulle holde, sier han.
– Det var ganske forferdelig. Jeg var veldig veldig nervøs på toppen, men jeg tenkte før det siste runet at nå er det tre etter meg. Så tenkte jeg at om en av disse ikke blir bedre enn meg, er jeg på pallen, sier han.
Se hvordan Bråten sikret gullet her.