Vanligvis har de rundt 250 reisedøgn sammen i året. De er hverandres største konkurrenter, og i tillegg er de bestevenninner.
– Man har samme mål, så det er en litt vanskelig kombinasjon, men jeg føler vi får det veldig bra til og at konkurranse ikke går ut over vennskapet vårt, sier Tiril Sjåstad Christiansen.
Hun har nylig gjort comeback i verdenscupen etter et lengre skadeavbrekk, og i comebacket slo hun til med en tredjeplass. Likevel må hun innse at bestevenninnen Johanne Killi har et lite forsprang til OL.
PyeongChang
OL-utøver stjal bil med kona og treneren - fyllekjørte i PyeongChang: – Veldig, veldig alvorlig
24/02/2018 PÅ 11:22
– Jeg har så lyst til å ta tilbake den fristil-tronen, du skulle bare visst! Samtidig er det kult å se hvor god Johanne har blitt, hun har faktisk blitt sinnsykt god. Men det er dessverre bare plass til én på topp i OL.

– Vant til å være i skyggen

Christiansen fikk OL-drømmen knust på grunn av skade i Sotsji. Men å få den revansjen hun så inderlig ønsker i PyeongChang, blir langt fra enkelt. Johanne Killi har nemlig fått en drømmestart på sesongen og vant blant annet prestisjetunge Dew Tour tidligere i desember. I tillegg viste hun hva hun var god for i X Games på hjemmebane da hun vant Big Air-konkurransen i Hafjell i mars.
– Tidligere er det alltid Tiril som har fått oppmerksomheten, og jeg er vant til å være i skyggen av henne. Nå som hun har vært skadet har jeg fått vist meg frem, så det har vært bra for meg, forteller Johanne Killi.
Hun legger til at hun har savnet venninnen på samlinger og reise, og at hun er glad Christiansen er tilbake i konkurranse igjen.

– Vil helst vinne selv

I Christiansens skadefravær har altså Killi overtatt tronen som Norges fristildronning. Den tronen vil Christiansen gjøre alt for å få tilbake, selv om det betyr at hun må overgå bestevenninnen.
– Hun skal få kamp ja! Folk tenker sikkert at nå får hun dét forspranget på meg siden jeg har stått så lite på ski det siste året. Skikjøring er selvfølgelig viktig, men jeg tror det er vel så viktig med erfaring og det som ligger i ryggmargen, så det kan være til min fordel, forteller 22-åringen fra Geilo som har to X Games-gull.
Killi tror derimot det er hun som er gullfavoritt denne sesongen, også i OL, selv om hun føler på presset.
– Tiril har mistet veldig mye trening, så jeg tror det kommer til å svekke henne. Vi er bestevenner, men man vil jo alltid helst vinne selv.
Hun og Øystein Bråten er enn så lenge de eneste norske fristilkjørerne som er tatt ut til lekene i PyeongChang. De får etter all sannsynlighet med seg Christiansen.
PyeongChang
Svensken raser - beskylder motstander for «skittent spill»: – Det er juks!
23/02/2018 PÅ 03:28