Freeski-kjøreren var nemlig én av 18 nye utøvere som Olympiatoppen hadde tatt ut til OL i PyeongChang.
– Det er helt, helt sinnssykt. Det å få den OL-plassen med alle kjørerne som kjemper om den er utrolig fett. Det har skjedd mye den siste tiden og jeg tror ikke det har helt gått opp for meg ennå, sa Dahl til Østlandets Blad på telefon fra USA.
PyeongChang
OL-utøver stjal bil med kona og treneren - fyllekjørte i PyeongChang: – Veldig, veldig alvorlig
24/02/2018 PÅ 11:22
19-åringen, som er tilknyttet juniorlandslaget, har hatt en komet-karriere siden han på tampen av fjorårssesongen kom på pallen i en verdenscupkonkurranse i Big Air på Voss.
Dahl står i inneværende sesong med to strake andreplasser i slopestyle, som er OL-disiplin for freeskierne.
– Det har vært helt rått at jeg har fått det til så bra i de to siste rennene. Timingen med tanke på OL har jo vært helt perfekt. Jeg er veldig fornøyd med kjøringen og at jeg har fått til gode «runs». Det er utrolig fett å se at jeg får høy score, blant verdenstoppen, sier han.
Eurosports freestyleekspert Andreas Håtveit så 19-åringen i aksjon for første gang i sin egen skipark, da hans gode kompis og tidligere OL-deltaker Øystein Bråten hadde Dahl som elev.
– Øystein sa til meg i forkant at det var to av elevene hans som var skikkelig gode. Det tok under ti sekunder før jeg la merke til den første, som var Ferdinand. Han er rett og slett sinnssykt god på ski – han har en bra skifølelse, og har det kult når han er i løypa.
Håtveit, som selv har fem X Games-medaljer i slopestyle, inkludert et gull fra Aspen i 2008, innrømmer likevel at han ikke hadde sett for seg at Dahl skulle bli OL-klar allerede i 2018.
– Han har ikke vært noen etablert kjører, verken i konkurranser eller i sosiale medier. Det er først denne sesongen at han har begynt å levere.
Selv innrømmer Dahl at han ikke hadde sett for seg dette så sent som i fjor.
– OL er veldig stort. Hadde du sagt dette i fjor er jeg ikke helt sikker på om jeg hadde trodd på det.
Men etter en imponerende vinter ser Håtveit nå ingen grunn til at 19-åringen ikke skal kunne blande seg inn helt i toppen i PyeongChang.
– Han har gode muligheter. Han er veldig god på rails, og har i tillegg triksene som skal til. Leverer han som han har gjort i det siste, kan det absolutt bli medalje i Sør-Korea.
PyeongChang
Svensken raser - beskylder motstander for «skittent spill»: – Det er juks!
23/02/2018 PÅ 03:28