Sveitsiske Fanny Smith trodde hun tok bronse i fristil torsdag. Men hun endte opp med å bli disket etter kontakt med Daniela Meier. I målområdet raste hun etter beskjeden om avgjørelsen.
– Hvem faen er dommeren? Det var ikke med vilje. Skien min var på kanten. Vet dommeren hvordan man står på ski? De har ingen anelse, var noe av det Smith sa etter den kontroversielle avgjørelsen.
Beijing 2022
Fristil – Beijing 2022 – OL-høydepunkter
19/02/2022 PÅ 03:33
Torsdag kveld gikk Smith ut på Instagram hvor hun sa følgende:
– Det er absolutt den vanskeligste dagen i karrieren min. Jeg kan ikke akseptere juryens avgjørelse. Jeg er knust. Med det sveitsiske skiforbundet undersøker vi alle muligheter for å utfordre avgjørelsen. Jeg ønsker å takke dere fra bunnen av mitt hjerte for alle støttemeldingene deres som jeg mottok i dag. Det rører meg enormt, skriver Smith på sin Instagram-profil.
Juryens leder, Klaus Waldner, har forklart dommen til Expressen, og beskriver den som «det vanskeligste du kan ta».
– Hun hadde muligheten til å gå rett i mål, men valgte å gå til venstre og gikk ut et stort steg med venstrebeinet. Så kom hun i kontakt med Daniela Maier og Maier mistet balansen og sakket ned og tapte løpet, sa Waldner.
Discovery-ekspert Bastian Juell har også uttalt seg om avgjørelsen. Han skjønner ingenting av avgjørelsen, og mener den eneste som kunne blitt disket var Marielle Thompson.
Grunnen til at han mener Thompson burde blitt disket er for at hun brukte armen aktivt på Smith i den siste svingen.
Smith har også fått støtte fra andre fristil-utøvere. Britiske Emily Sarsfield, som konkurrerte i grenen i OL i 2018 i Pyeongchang, skriver på Twitter at hun er helt uenig i avgjørelsen,
– Jeg er helt sjokkert over avgjørelsen i ski cross-finalen. Smith fortjente den bronsemedaljen, det var ingenting med vilje i den bevegelsen. Hun prøvde bare å unngå å lande på Marielle Thompson.
Se også:

Disket fra bronsemedaljen: – Hvem faen er dommeren?

Beijing 2022
Her går det galt i finalen: – Nei nei, nei. Fy flate!
19/02/2022 PÅ 02:30
Beijing 2022
Fristil – Beijing 2022 – OL-høydepunkter
18/02/2022 PÅ 08:37