21-åringen var storfavoritt i finalen etter kvalifiseringen, og leverte så til de grader i finalen i Big Air - og allerede i første hopp.
Han ble belønnet med vanvittige 95,75 poeng av 100 mulige og Discovery-ekspert Bendik Øye mente det kanskje var hans livs beste hopp.
Beijing 2022
Fristil – Beijing 2022 – OL-høydepunkter
19/02/2022 PÅ 03:33
Også på andre hopp presterte han, og poengsummen på 92,00 var ikke mye dårligere enn i den første. Dermed soleklar ledelse med 187,75 poeng sammenlagt – og de to beste hoppene teller.
Og da nest sistemann på toppen, svenske Henrik Harlaut, ble dømt inn til tredjeplass, kunne Ruud juble allerede før sitt siste forsøk.
Han fikk det norske flagget på toppen, hoppet med det i hånda og jublet nede på sletta, etter å ha landet et nydelig hopp – double bio 1400 mute – også i siste omgang.
– Det er et ekstremt vanskelig triks, kommenterte Øye, som likevel la til om Ruuds kontroll:
– Han kunne sikkert tatt en matbit midtveis der. Det koster Birk så lite, det er så oppskriftsmessig. Han lander alle i kvalifiseringen, han lander alle i finalen. Han kunne vel sikkert vært på pallen i alle runs, det er i egen klasse. Det er helt vilt.
Men dommerne var ikke så opptatte av poengsummen der og da. Ruud hadde allerede vunnet, og i stedet for å bedømme hoppet som ikke betydde noe i den store sammenhengen på vanlig måte, hyllet de unisont nordmannen på sin helt egen måte.
Fra den amerikanske, japanske, svenske, franske, norske og kanadiske representanten var nemlig poengsummen både samstemt, frekk og varmblodig: 69, 69, 69, 69, 69, 69!
Referansen er – for enkelthets skyld – for voksne ...
– Det var jo seiersrunden, så vi hadde litt å gå på. Så vi tenkte: «fuck it, 69 fra hele gjengen». Men det er litt «lættis» at det går så viralt, da. Det skjer ofte, men det er ikke alltid at folk fanger det opp, sier dommer Vegard Øye til Discovery.
Ruud selv hadde også fått med stuntet fra dommerne da Discovery møtte ham på trening før slopestyle-konkurransen.
Han sprakk opp i et stort smil da temaet ble tatt opp.
– Ja, den likte jeg. Jeg syntes det var morsomt at dommerne ga meg 69 over hele linja. Jeg er veldig stolt av den «score'n». Det kunne ikke vært en bedre «finish» enn det, egentlig, sier Ruud til Discovery med et glis og sender tankene over på hjemkomsten til Norge et lite sekund.
– Så får vi håpe ... Nei, det kan jeg ikke si!

Spektakulære gullscener: Hopper med flagget og kommer med hyllest til sin avdøde far

Beijing 2022
Her går det galt i finalen: – Nei nei, nei. Fy flate!
19/02/2022 PÅ 02:30
Beijing 2022
Fristil – Beijing 2022 – OL-høydepunkter
18/02/2022 PÅ 08:37