– Det er verdens beste utøver i det han driver med. Det er verdens største individuelle idrett. Det kommer ikke til å skje noe større innen individuell idrett dette året, var dommen fra Thorkildsen.
Det er åtte år siden han selv tok sitt siste VM-gull.
– Den jobben som han og Leif Olav (Alnes, trener) har gjort det siste året har vært formidabel. Forhåpentligvis kommer det en fortsettelse på dette her som blir enda bedre, sier Thorkildsen til NTB.
World Championships
Warholm (21) tok VM-gull i London
09/08/2017 KLOKKEN 22:18
– Tidlig i sesongen fikk jeg spørsmål om folk kom til å vite hvem Karsten Warholm var etter sesongen. Vet de ikke det nå driter de i sport for å si det sånn. Det han har prestert her i dag er oppi mot toppen av toppen.

Bygge videre

Sørlendingen er ikke i tvil om at Warholm kan ha en stor framtid i friidrettsverden.
– Jeg har egentlig tenkt at Karsten er en av dem som det burde satses på mot Tokyo, og bygge det gradvis mot det. Når han slår gjennom så tidlig som det her, så er det sånn: «Ja ja, vi kommer til å fortsette å gjøre en god jobb». Dette kommer til å bli mye bedre.
(saken fortsetter under bildet)

Karsten Warholm

Foto: Getty Images

Skal holde ham nede

Den tidligere spydkasteren har vært en av mange rundt det norske talentet som har slått gjennom med et brak blant seniorene denne sesongen. 35-åringen mener det ikke blir noe problem å holde den ferske verdensmesteren på 400 meter hekk i ørene når treningshverdagen fortsetter på Olympiatoppen i Oslo.
– Han har en tendens til å være lett høy på seg selv. Det må justeres hele tiden, men det har ikke vært noe problem til nå, så det tror jeg skal gå like greit framover. Han er enda ung. Det er ikke så komplisert å jekke han ned litt, smiler den tidligere olympiske mesteren.
– Vi har en ekstremt god tone. Det er det som gjør det morsomt å hjelpe til og være med på trening. Når vi er på trening legger vi ikke noe mellom og tror jeg ikke Leif Olav og han gjør heller. Det trengs ikke. Han respekterer at du er ærlig, avslutter han.
(©NTB)
World Championships
Gatlins agent slakter friidrettslegende: Det er inhumant!
08/08/2017 KLOKKEN 09:36
World Championships
Stortalentet Karsten (21) til VM-finale
07/08/2017 KLOKKEN 19:36