Warholm leverte ny supertid – men verdensrekorden blir stående

Publisert 17/09/2020 klokken 20:06 GMT+2

Karsten Warholm snuste på verdensrekorden igjen da han vant 400 meter hekk i Diamond League-stevnet i Roma, men løp 29 hundredeler for tregt.

Warholm

Warholm har vært svært jevn på nivået like bak Kevin Youngs verdensrekord på 46,78 denne sesongen. Torsdag løp han på 47,07.
I Roma var det bare verdensrekorden han løp mot. Konkurrentene var langt bak. Franske Ludvy Vaillant tok 2.-plassen med 48,69. Det er første gang i år en annen utøver enn Karsten Warholm har løpt på under 49 sekunder.
Stevnet i Roma var Warholms siste reelle mulighet til å slette verdensrekorden i årets sesong. Ingen har imidlertid vært så nær så mange ganger som Warholm var det i år.
– Veldig fornøyd
Ifølge NRK har Warholm levert den sterkeste resultatrekken i historien på 400 meter hekk.
– Jeg har tatt mange stevnerekorder i år, og gjennomsnittstiden min har vært veldig god. Jeg er veldig fornøyd med å være på det nivået, sa Warholm i seiersintervjuet sendt på NRK.
På det nærmeste var Warholm bare ni hundredeler unna verdensrekorden da han løp inn til europeisk rekord med 46,87 i Stockholm. Torsdagens tid er den tredje raskeste han har levert i år.
Super-rekka
Her er Warholms rekke med supertider fra denne sesongen:
Roma, 17. september: 47,07.
Ostrava, 8. september: 47,62.
Stockholm, 23. august: 46,87.
Monaco, 14. august: 47,10.
Til helgen skal Warholm løpe NM i Bergen, men mye skal klaffe om det blir et løp opp mot verdensrekordtiden der.