HAMAR (Eurosport.no):
– Det blir så lenge han lever da, for du vet jo aldri hvor lenge det er. Forhåpentligvis en god stund til. Forhåpentligvis en hel karriere.
Det svarte Karsten Warholm på spørsmålet fra Eurosport.no om hvor lenge han tror samarbeidet med suksesstreneren Leif Olve Alnes vil fortsette.
Friidrett
Dos Santos klinket til med årsbeste i Warholms fravær
13/05/2022 PÅ 16:57
– Hvor lenge vi fortsetter samarbeidet vil fremtiden vise. Det er utrolig artig nå, og så tror jeg vi bare fortsetter og ser hvor lenge det blir sånn, sa Alnes til Eurosport.no.
For med hjelp av 60-åringen opplevde 21-åringen et eventyrlig 2017 på friidrettsbanen, med VM-gull i London i august som det store høydepunktet.
Prestasjonene ble belønnet med «Årets mannlige utøver»-prisen under Idrettsgallaen.
I takketalen passet Warholm på å hylle Alnes.
– Først og fremst har jeg en trener som har en enorm kunnskap. Jeg hadde aldri nådd dit jeg har om det ikke var for han.
Alnes fikk selv prisen som «Årets trener».
– Jeg vil takke Karsten Warhom. Han har gitt meg et fantastisk daglig liv. Vi har ganske dårlig humor, men deler samme type humor. Og idrettsgleden må aldri gå tapt i vinflasker eller reiseregninger, avsluttet Alnes talen sin med.
Da Eurosport.no snakket med Warholm før prisutdelingen, var han sikker på hvilken pris som var den viktigste å dra hjem.
– Er det viktigere at Alnes vinner enn deg?
– Det vil jeg absolutt si. Jeg har fått min heder, og det er selvfølgelig viktig å ha en trener som legger ned en stor innsats. Det må man ikke glemme.
Selv var ikke Alnes særlig opptatt av å snakke om egne vinnersjanser.
– Nei, det er ikke så farlig. Det viktigste er ikke gleden med priser, men idretten generelt. Det er jo grunnen til at de fleste driver med det, og sånn bør det være.
Alnes innrømmet også at Warholm kan bli fristet til å satse på 400 meter flatt i fremtiden, men at 400 meter hekk for øyeblikket blir hovedprioriteten.
Friidrett
Skal konkurrere mindre
10/05/2022 PÅ 10:28
Friidrett
Ingebrigtsen på åttendeplass i USA – klarte ikke EM-kravet
30/04/2022 PÅ 08:41