• Se Warholms forsøksheat natt til fredag, kl. 04:41 på discovery+
– Jeg gruer meg noe jævlig. Jeg gjør det. Man gru-gleder seg, man er dritnervøs.
Selv om han har stått på startstreken hundrevis av ganger, klarer Karsten Warholm aldri helt å venne seg av med nervene som dukker opp i minuttene før det smeller i startpistolen.
Tokyo 2020
OL-sølvvinner får endelig treningskompis
15/08/2021 KLOKKEN 10:01
– Det er mange følelser man får som gjør at man helst har lyst til å stikke, men man ender jo ikke med å gjøre det. Man tar kampen, og man må lære seg å bruke de nervøse øyeblikkene som energi, sier 25-åringen til Discovery.
Og etter hvert som han har slått konkurrentene i viktige løp på rekke og rad de seneste årene, har autoritetsfølelsen på streken vokst seg større og større.
– Jeg føler jeg har litt mer faglig tyngde og ikke minst har jeg et helt annet treningsgrunnlag. Jeg har en helt annen selvtillit når det kommer til idretten min, jeg føler meg mye mer forberedt enn jeg gjorde for noen år siden. Det er fint å ha med seg den autoritetsfølelsen når jeg går på streken, sier Warholm og legger til:
– Jeg har faktisk oppnådd noen ting som jeg vet at også setter ut konkurrentene, og det er fint å ha.
Den lille fordelen tror han også er det som kanskje kan vippe et OL-sølv over til et OL-gull.
– Alt det handler om her, er å ha troen selv. Resten er ute av min makt, men jeg velger å tro at det har en innvirkning.
For det er en forskjell på den selvsikre Warholm, som stadig setter rekorder og henter hjem medaljer nå, og utgaven av Warholm i 2016/-17.
– Jeg vil si jeg har fått mer erfaring med å håndtere disse settingene her. Med å stå på startstreken og være helt steike klar når startskuddet går.
Karsten Warholm er i Tokyo som best rangert i verden, verdensrekordholder, med to strake VM-gull i sekken. Dermed er han kanskje Norges største gullfavoritt i lekene.
Det er bare å stille klokka til 05:20, tirsdag 3.august! Da går nemlig finalen.
Men først skal han ut i forsøket natt til fredag.

«Den sure fjerdeplassen» til nytt nivå – 0.0.01 skilte fra bronse

Tokyo 2020
Slo rivalen og sikret gullet på 1 500 meter: – Kan ikke løpe fra Jakob lenger
09/08/2021 KLOKKEN 16:00
Tokyo 2020
Warholms superløp oppsummert: – Kanskje den største prestasjonen i friidrettshistorien
08/08/2021 KLOKKEN 14:31