Populære sporter
All sport
Vis alt

Warholm røper fremtidsplaner – uten hekker allerede i august

Andreas Hopen

Oppdatert 03/08/2021 klokken 16:15 GMT+2

Nybakt OL-mester Karsten Warholm gleder dem som har ønsket å se ham prøve seg på 400 meter flatt og lover at han vil gjøre det snart.

Karsten Warholm

Foto: Getty Images

TOKYO/OSLO (Eurosport.no)
Karsten Warholm løpte inn til ny verdensrekord på 400 meter hekk på tiden 45,94, en tid som ryster friidrettsverden.
Tiden var bare omtrent syv tideler bak tiden som hadde gitt semifinale i OL på 400 meter flatt. Nå varsler Warholm at han kan forsøke seg på 400 meter flatt selv.
– Det er stor sannsynlighet for at jeg prøver meg snart. Løper jeg som i dag, kommer det til å gå grisefort. Jeg tipper et godt stykke ned på 43-tallet, sa han på sin pressekonferanse etter medaljeseremonien for 400 meter hekk.
picture

I lykkerus etter det perfekte løp: – Jeg grein i dag og jeg er stolt av det

Han satte en fantastisk verdensrekord med 45,94 da han stormet inn til gull. BBC var raskt ute med å påpeke at den tiden ville gitt seier på 400 meter flatt i årets britiske mesterskap.
Sprintlegenden Michael Johnson, med fire OL-gull på merittlista, sa til kanalen at han mener at Warholm absolutt har noe å hente på 400 meter flatt, også i store mesterskap.
– Det kommer to VM, og jeg synes han bør prøve seg. Det er ingen lett overgang på grunn av rytmen, men jeg tror han kan greie det, sa Johnson til BBC.
picture

Myrhol fikk rørende hilsen etter karrierepunktum – tok til tårene

Bislett-general, og tidligere høydehopper Steinar Hoen er enig med BBC.
– Dette er et internasjonalt format. Dette er ikke vinter-OL, det er sommer, og han kommer hjem som den mest spektakulære utøveren. Det løpet han gjør der må jo tilsvare godt ned mot 43 på 400 meter flatt, sier Hoen til Discovery.
picture

Spinnvilt drama: Her setter Warholm verdensrekord og vinner OL-gull

Han mener Warholm kan kombinere satsing på fire hundre meter hekk og flatt. Dog minner han om det økonomiske aspektet.
– Jeg tror han kunne gjort 400 og 400 hekk litt om hverandre. Det hadde hvert fall vært gøy å se hva han hadde vært god for. Samtidig er det økonomiske hensyn. Han vil nok få høyt betalt for å løpe 400 hekk rundt omkring nå. Og duellen mot Benjamin kan også være veldig spennende framover. Det er ikke gitt at resultatet ville blitt det samme om de løp igjen, fortsetter Hoen.

Snart 400 flatt

Trener Leif Olav Alnes mener det kan bli nødvendig å løpe andre distanser all den tid Warholm nå vil bli vurdert opp mot verdensrekorden på 400 meter hekk.
– Det blir vanskeligere å vanskeligere å holde på slik. Nå blir man vurdert opp mot det beste, og da må man kanskje kompensere med å løpe andre distanser, sa trener Leif Olav Alnes til Discovery etter at OL-gullet ble innkassert.
Senere på dagen bekreftet suksesstreneren at Warholm kommer til å løpe andre distanser.
– Det er ikke sikkert dere må vente så lenge. Det kommer til å skje, sa Alnes, som på direkte spørsmål ikke ville utelukke at det blir allerede på sensommeren.
Til TV2 bekrefter Team Warholm at Karsten Warholm skal løpe 400 meter flatt allerede i neste Diamond League-stevne, som går i Lausanne den 26. august.
(NTB/DISCOVERY)
picture

Skjeller ut konkurrenten etter at verdensrekorden ryker

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame