Under en pressekonferanse i regi av hovedsponsor Puma mandag, uttalte den nybakte verdensrekordholderen at han reiser til Tokyo med en veldig god følelse. Warholm satte nylig verdensrekord på 400 meter hekk, hvor han løp inn til vinnertiden 46,70.
– Dette er noe vi har ventet lenge på. Vi forberedte oss på OL i fjor, og vi har nå ventet ett år. Men det positivet er at vi har fått lagt ned mye arbeid. Jeg er bedre enn noensinne, og det er bra sted å være før vi reiser.
Tokyo 2020
OL-sølvvinner får endelig treningskompis
15/08/2021 KLOKKEN 10:01

Jacuzzi

Karsten Warholm og treneren Leif Olav Alnes reiser til Tokyo allerede førstkommende lørdag. Fokuset er først og fremst på å akklimatisere seg til det varme og fuktige klimaet som venter i Japan. Warholm avslørte at han har gått litt utradisjonelle veier for å forberede seg til den ekstreme varmen som venter.
– Under pandemien installerte vi en jacuzzi i hagen til Leif. Den har vi brukt 3–4 timer i uka, opplyste Warholm.
Han har i tillegg benyttet seg av klimarommet på toppidrettssenteret, hvor man har mulighet til å simulere det faktiske klimaet som venter.
– Vi skal fortsette å bruke klimarommet også denne uken før vi reiser på lørdag, sa verdensrekordholderen.

Der vi ønsker å være

Warholm benyttet også muligheten til å kommentere den nyervervede 1.-plassen på verdensrankingen i friidrett, og han ønsket å gi en «shout out» til tidligere ener Armand Duplantis. Den svenske stavhopperen deltok også på pressekonferansen.
– Vi ønsker å være på toppen, selv om det er ensomt så er det fantastisk. Men jeg må gi en liten hilsen til «Mondo». Han har hatt plasseringen en stund, så det er veldig hyggelig av ham å dele den litt med meg, sa Warholm.
– Hovedfokuset er å være nummer én i min egen gren, men dette er en fin, ekstra motivasjon. Jeg kommer til å jakte Karsten på øverste trinn, sa Duplantis på spørsmål om han ønsker å ta tilbake tronen.
(©NTB)
Tokyo 2020
Slo rivalen og sikret gullet på 1 500 meter: – Kan ikke løpe fra Jakob lenger
09/08/2021 KLOKKEN 16:00
Tokyo 2020
Warholms superløp oppsummert: – Kanskje den største prestasjonen i friidrettshistorien
08/08/2021 KLOKKEN 14:31