Populære sporter
All sport
Vis alt

Sølvvinneren hyller åpenhet rundt mental helse: – Så stolt og glad

Oppdatert 01/08/2021 klokken 06:59 GMT+2

Raven Saunders har selv vært åpen om sine store mentale utfordringer de siste årene. Etter å ha sikret sølv til USA i kvinnenes kulestøtkonkurranse, brukte hun tiden i intervjusonen til å hylle den siste ukens åpenhet om mental helse i OL.

Raven Saunders

Foto: Getty Images

– Jeg er så stolt over alle som har tatt et standpunkt, og som har stått opp for seg selv i dette OL-et. I tider og situasjoner som dette skapes det ofte et stort press fra folk utenfra. Derfor kreves det mye mot og styrke til å si: Hei, jeg er ikke klar eller ikke sterk nok akkurat nå, sier Saunders til Discovery, og refererer blant annet til den amerikanske turnstjerna, Simone Biles, som har måttet trekke seg fra flere OL-øvelser på grunn av mentale utfordringer.
– Så til alle dere som har endt opp med å ta et steg tilbake for å tenke på deres mentale helse – jeg er så stolt av dere! Jeg er så glad på deres vegne! Stå på videre, fortsatte sølvinneren.

Åpen om egne diagnoser

Saunders har selv vært åpen om svært tøffe tider.
Etter et år med en rekke skadeproblemer, kombinert med studentliv og en trang økonomi, kokte de mentale utfordringene over for amerikaneren i 2018. Saunders opplevde selvmordstanker og kontaktet til slutt profesjonell hjelp. Her ble hun til slutt diagnotisert med depresjon, angst og post traumatisk stressyndrom.
Etter dette sluttet den ellers så livlige amerikaneren på universitetet, og konkurrert også minimalt i tiden mellom 2018-2019.
– Det har vært tøft. Veldig tøft! Å kjempe mot depresjon, angst, PTSD, og alt det som er, og alltid jobbe for å finne veier for å konstant overkomme alt, erkjenner Saunders.
– Jeg vil bare si til alle, at om du sliter, vær så snill og søk hjelp!
(Saken fortsetter under videoen). Se hele intervjuet med den sprudlende amerikaneren her:
picture

I fyr og flamme etter kjærkommen OL-medalje: – Gull for dansetrinnene

– Jeg leverte til gull på dansingen

Sakte men sikkert har 25-åringen jobbet seg tilbake til idretten, ved god hjelp av terapeuter, trenere og nær familie.
Og søndag kunne Saunders slippe jubelen løs etter å ha sikret amerikansk OL-medalje i kulestøt.
– Det var en morsom konkurranse. Jeg vet at ikke mange regnet med meg i medaljekampen, men jeg hadde alltid troen, sier en euforsik Saunders til Discovery.
Det holdt dessverre ikke til gull i for den sprudlende amerikaneren, men selv gir hun seg gull for seiersdansen etterpå.
– Jeg tok kanskje sølv i konkurransen, men jeg leverte til gull på dansingen min etterpå, ler hun.
Sett denne?
picture

Eksperten tar av for gullvinnerens triks: – Viser hvorfor han fortjener det

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame