TOKYO (Discovery):
Like etter at Warholm røk ut av sitt første OL, begynte han å glede seg til lekene som skulle arrangeres fire år senere. På det tidspunktet var han tikjemper.
Tokyo 2020
OL-sølvvinner får endelig treningskompis
15/08/2021 PÅ 10:01
Bare ett år senere var han blitt verdens beste hekkeløper når distansen var 400 meter.
– Friidrett for meg handlet om at jeg likte å holde på med alt, så det var egentlig veldig naturlig for meg å gå for mangekamp, sier Karsten Warholm fra precamp i Fukuoka i Japan.

– Fant motivasjon

Da NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, ba Warholm om å droppe satsingen på alle ti øvelsene etter at den da 20 år gamle friidrettsutøveren hadde tatt seg til semifinale i OL, i en idrett han bare hadde spesialisert seg på i noen få måneder, ba unggutten den olympiske mesteren om å respektere hans egne visjoner.
Mye har skjedd siden den gang, og før fire venteår mellom OL i Rio og OL i Tokyo ble til fem, landet Warholm på å satse videre på kun èn av de 10 øvelsene i mangekamp.
– Jeg er veldig fornøyd med den bakgrunnen jeg har og ser fordeler av det. Samtidig ser jeg fordeler ved å ha lagt det bak meg, og ha gått videre med 400 meter hekk, sier Warholm.
Kanskje ikke så rart, merittene til den ferske verdensrekordholderen tatt i betraktning, men det var altså ikke før etter at han ble verdensmester for første gang, i 2017, at den endelige avgjørelsen om å gi slipp på alt det han likte med mangekamp ble tatt.
– Men så fant jeg samme motivasjonen i 400 meter hekk, for det er alltid noe man kan forbedre og det er alltid noe man kan jobbe med, som egentlig var det jeg likte med mangekamp, forteller Warholm.

– Forskjellen var verdensrekord

Fredag 30. Juli går Karsten Warholm i gang med sitt andre OL. Denne ganger er det ingen tvil om at det er 400 meter hekk han satser på. Det gjør også Ray Benjamin, Warholms antatt argeste konkurrent når det skal kjempes om gull.
Amerikaneren løp 46,83 i slutten av juni, og nærmet seg verdensrekorden, før Karsten Warholm klokket inn på 46,70 under Bislett Games, og slettet Kevin Youngs 28 år gamle rekord.
– Forskjellen mellom 46,7 og 46,8 var verdensrekord, men i tid så er det veldig nærme og jeg tror nok at nivået mellom meg og han er ganske likt. Det ser man jo også. Han får sjansen til å vise seg fram i Tokyo, og det får jeg også, sier Warholm.
Warholm, Amalie Iuel og Leif Olav Alnes er ennå ikke ankommet OL-byen, og bruker tiden på precamp i Fukuoka til å venne seg til varmen og få orden på døgnrytmen. Når det nærmer seg konkurranse skal hekkeløperen, som representerer Dimna IL og Norge, være klar til duellen med Benjamin.
– Forhåpentligvis klarer vi begge å komme oss til en finale, og så skal det skal bli veldig spennende, også for meg, å se hvordan det blir.
Tokyo 2020
Slo rivalen og sikret gullet på 1 500 meter: – Kan ikke løpe fra Jakob lenger
09/08/2021 PÅ 16:00
Tokyo 2020
Warholms superløp oppsummert: – Kanskje den største prestasjonen i friidrettshistorien
08/08/2021 PÅ 14:31