Britiske kommentator Greg Rutherford var tom for ord etter nordmannens prestasjon.
– Helt utrolig! For å sette det i perspektiv, han kunne ha vunnet et 400m løp uten hekker. Jeg har ingen ord. Han har allerede slått verdensrekorden tidligere i år - og å gjøre det igjen i en olympisk finale er åpenbart det riktige stedet å gjøre det.
Tokyo 2020
OL-sølvvinner får endelig treningskompis
15/08/2021 KLOKKEN 10:01
Også de britiske friidrettslegendene Steve Cram og Colin Jackson ble overveldet av Karsten Warholms rekordløp som ga OL-gull på 400 meter hekk.
Saken fortsetter under videoen.

OL-vinneren setter bragden i perspektiv: – Helt utrolig

Jackson sammenlignet nordmannens verdensrekord på 45,94 med Usain Bolts 9,58 og Florence Griffith Joyners 10,49 på 100 meter.
– Tiden er helt der oppe med Usains og Flo-Jos. Dette er en av de mest fantastiske verdensrekordene, og jeg er sikker på at den vil leve lenger enn meg, sa Jackson til BBC.
Se Warholms løp her:

Spinnvilt drama: Her setter Warholm verdensrekord og vinner OL-gull

– Warholm gjorde noe selv ikke han kunne ha forestilt seg, og jeg kan ikke tro det jeg har sett. Nå river han i stykker drakten sin. Han er Supermann, sa Cram som kommentator i BBCs sending.
– Tenk at Rai Benjamin løp på 46,17, og likevel vant han ikke. Det er rett og slett ikke til å tro. Vi sa at det kom til å gå fort, men vi kunne ikke ha forestilt oss dette.
– Det tok pusten fra meg. Helt fra start løp Warholm raskere enn jeg har sett ham, og jeg er virkelig sjokkert over det jeg har sett. Benjamin må ha tenkt «jeg kan ikke ta ham igjen, han er uslåelig og ustoppelig», og han har rett, sa Jackson.
Michael Johnson, fire ganger OL-vinner og åtte ganger VM-vinner på forskjellige kortdistanser, hyller også nordmannen på Twitter:
– Wow! Karsten Warholm med 45,94! Han slår sin egen verdensrekord med 76 hundredeler. Det er en av de mest imponerende prestasjonene i idrettshistorien! skriver Johnson.
(©NTB / Eurosport)

I lykkerus etter det perfekte løp: – Jeg grein i dag og jeg er stolt av det

Tokyo 2020
Slo rivalen og sikret gullet på 1 500 meter: – Kan ikke løpe fra Jakob lenger
09/08/2021 KLOKKEN 16:00
Tokyo 2020
Warholms superløp oppsummert: – Kanskje den største prestasjonen i friidrettshistorien
08/08/2021 KLOKKEN 14:31