Populære sporter
All sport
Vis alt

– På det mørkeste var ikke OL aktuelt i det hele tatt

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 20/07/2021 klokken 18:54 GMT+2

Filip Ingebrigtsen hadde mistet all tro på at han skulle rekke OL etter et tungt 2020. Nå smiler igjen livet når han setter kursen mot Tokyo.

Filip Ingebrigtsen

Foto: NTB

  • Se OL i Tokyo på
– Det er først og fremst en lettelse. Jeg har vært veldig mye frustrert i år og hatt mange tunge økter. Det å levere på det nivået jeg vet jeg er god for, er veldig gøy og en ekstrem lettelse, sa Filip Ingebrigtsen til Discovery etter målgang under Bislett Games.
For det har vært et tøft siste halvår for løperen fra Sandnes. har gjort at Filip ikke sesongdebuterte utendørs før nettopp Bislett Games forrige uke.
Sykdomsperioden har vært tung for den ambisiøse 28-åringen.
– En ting er å være i dårlig form, men dette er jobben min og jobben min er å trene to ganger om dagen. Hver gang jeg tok på joggeskoene og skulle ut å springe, var det en kamp. Det å få det slaget i trynet to ganger hver dag uke etter uke er beinhardt. Du mister ganske fort troen på at man skal klare noe som helst igjen. Det er klart at selvtilliten går ned og man mister litt troen på hele prosjektet når ingenting funker, sier han om det siste halvåret.
Det gjorde at Filip Ingebrigtsen hadde liten tro på at han i det hele tatt kunne stille på startstreken i Tokyo.
– Når det var på det mørkeste, var ikke OL realistisk i det hele tatt. Det nivået du må ha der for å være konkurransedyktig var jeg en lang vei unna. Det var lagt helt på is, egentlig. Prioriteten var bare å få kroppen til å trene i det hele tatt.

Men nå har vinden snudd. Med en ny personlig rekord på 3000-meter (7:34.00), kan det virke som om både form og kropp er på vei tilbake i grevens tid med tanke på lekene i Tokyo.
– Det å kjenne at kroppen er på vei opp igjen og at han klart å gjøre de riktige tingene er ekstremt deilig. Jeg tror det er mange som synes det er gøy at jeg er tilbake igjen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

Optimistisk før OL: – Bedre enn jeg var i fjor

Dypt mørke siden januar

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen kunne nesten ikke tro den tiden sønnen klarte å løpe inn på i comebacket etter sykdomsperioden.
– Etter den evige kampen i mørket, er det godt å se at han kommer tunnelen og er et lysglimt. Jeg tror det lyset skal være på en stund, sier Gjert.
Filip løp innendørs-EM i Polen, men allerede da var slet han med kroppen forteller Gjert.
– Siden januar har han vært i et dypt mørke, men nå er han ute! Nå ser vi bare framover.
Nå gjenstår siste innspurt inn mot lekene i Tokyo, og familien fra Sandnes har lagt en slagplan for å være på topp til mesterskapet.
– Vi har en laminert plan og den kommer vi til å følge. Det er ikke noe spesielt, bare det vi pleier å gjøre. Vi prøver å være så gode som vi kan når vi kommer til mesterskap, avslører Gjert Ingebrigtsen.
I morgen skal både Jakob og Filip løpe1500-meter i Monaco. Henrik mister resten av sesongen
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame