Populære sporter
All sport
Vis alt

OL-utøverne risikerer å bli sendt hjem ved brudd på koronareglene

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 15/06/2021 klokken 14:27 GMT+2

Deltakerne i sommer-OL i Tokyo kan få strenge straffer for å bryte koronareglementet, opplyser Den internasjonale olympiske komité (IOC).

OL i Tokyo

Foto: Getty Images

Tirsdag ble den tredje og siste utgaven av regelboken som utøvere og støtteapparat må forholde seg til under sommerlekene publisert.
Der kommer det fram at brudd på koronareglene under oppholdet i Japan kan føre til alt fra advarsel, fratatt akkreditering, midlertidig eller permanent utestengelse, diskvalifisering og bøter.
– Brudd på koronareglene blir sett veldig alvorlig på, sa Pierre Ducrey, ansvarlig for OL-arrangementer i IOC, da han uttalte seg tirsdag.
I den oppdaterte versjonen av regelboken kommer det også fram at man kan straffes av japanske myndigheter om deres retningslinjer brytes.
OL-arrangøren krever ikke at involverte i Tokyo-lekene er vaksinert, men IOC har oppfordret alle til å være det og også bistått mange land i vaksineringsprosessen.
Over 80 prosent av utøverne ventes å være vaksinert, mens mellom 70 og 80 prosent av pressen vil være det, er den siste oppdateringen fra IOC.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame