Den norske troppen har mistet flere av sine planlagte bosteder under sommer-OL i Tokyo. Dette rammer hovedsakelig roing og golf.
Det kunngjorde toppidrettssjef Tore Øvrebø på et pressemøte om annen del av det norske OL-uttaket.
Han fortalte at flere av bostedene som den norske troppen hadde bestilt, er kansellert, og at det medfører at flere utøvere enn planlagt må flytte inn i OL-landsbyen.
Tokyo 2020
OL-sølvvinner får endelig treningskompis
15/08/2021 PÅ 10:01
– Det blir trangt, men jeg tror vi kommer til å håndtere dette bra. Forhåpentlig vil vi takle de kompliserte forholdene bedre enn andre nasjoner, slik at det blir en konkurransefordel for de norske utøverne, sier Øvrebø.
Han fortalte at det først og fremst er ledere og støttepersonell som blir rammet av bostedsendringene, og at det spesielt gjelder golf og roing.
– Noen må bli hjemme eller bo et annet sted. Dette er bosteder vi har hatt i lang tid, og som vi har økonomiske forpliktelser knyttet til. De japanske myndighetene skal allokere nye, men vi vet ikke når og hvor det skal skje. Det er betydelig usikkerhet rundt dette, sier Øvrebø.

Utfordringer

Han fortalte også om flere småutfordringer foran mesterskapet i den japanske hovedstaden. De kommer som følge av koronasituasjonen.
– Det er en del usikkerheter som vi jobber med hver dag. Det er flyavganger som kanselleres eller flyttes, i tillegg til bostedene som plutselig forsvinner.
En rekke norske utøvere skal ha precamp i Fukuoka helt vest i Japan. Der ser det meste ut til å gå i henhold til planen.
– Vi har fått godkjent precampen i Fukuoka, og vi har et godt samarbeid med byen der. Vi får bruke det hotellet vi hadde planlagt, men det er en del begrensninger når det gjelder bevegelse utendørs med dedikerte områder samt treningsområder som ligger lenger unna hotellet enn planlagt. Men vi får organisert det vi trenger for at det skal fungere i henhold til smittevernreglene, svarte Øvrebø på spørsmål fra NTB.
– For Paralympics blir det en del endringer fordi Sverige, som vi skulle ha et tett samarbeid med, har kastet inn håndkleet (angående precamp).

Fullt vaksinekjør

OL-starten går 23. juli, og utøverne må gjennom et ekstremt strengt smittevernregime når de kommer til Japan. På den positive siden er vaksineringen gjennom tilbudet fra IOC og Pfizer kommet godt i gang.
– Vaksineringen går sin gang, og det er høy servicegrad hos dem som gjennomfører den faktiske vaksineringen, sier Øvrebø.
– Hvor mange norske utøvere vaksineres foran OL?
– Jeg har ikke noe eksakt antall per nå, men jeg vil anslå at de aller, aller fleste vil være vaksinert når de drar til OL.
Også en liten del av de norske OL-pressefolkene, blant andre dem hos rettighetshaver Discovery, kommer til å være vaksinert før de setter seg på flyet til Tokyo.
(©NTB)
Tokyo 2020
Slo rivalen og sikret gullet på 1 500 meter: – Kan ikke løpe fra Jakob lenger
09/08/2021 PÅ 16:00
Tokyo 2020
Warholms superløp oppsummert: – Kanskje den største prestasjonen i friidrettshistorien
08/08/2021 PÅ 14:31