TOKYO/OSLO (Discovery): Verdensrekordholder på 400 meter hekk Karsten Warholm er en av de største gullfavorittene til Norge under de Olympiske Lekene i Tokyo. Han skulle vært på Olympiastadion onsdag for å trene før forsøksheatet, men den planen måtte skrotes i siste sekund.
Utøverne blir fraktet fra OL-landsbyen til stadion i buss, men synet som møtte Warholm og trener Leif Olav Alnes der gjorde at førstnevnte snudde på hælen.
Tokyo 2020
OL-sølvvinner får endelig treningskompis
15/08/2021 KLOKKEN 10:01
– Jeg skulle ut dit i dag, og vi stod i kø for å rekke bussen, men jeg har aldri sett så mange friidrettsutøvere samlet på en plass noen gang. Det kan sammenlignes med den følelsen du får når du er med dama på shopping. Leif tok en for laget, og dro dit for å ta noen bilder, mens vi tok en sjefsavgjørelse på at jeg droppet å reise, sier Warholm til Discovery.

Rasisme i OL-løypa fra tysk sportssjef

Nå frykter Karsten Warholm at det blir lignende tilstander på konkurransedagen.
– Ja, man må tenke på det. Men i dag var det åpen trening for absolutt alle, men når vi skal springe er det nok litt færre utøvere. Forhåpentligvis, håper Warholm.
– Det skjer hvert OL det der. Arrangøren blir like overrasket over at folk vil på stadion for å trene, skyter trener Alnes inn fra siden.
Da Warholm ikke har fått testet hekkeløpsbeina enda, vet han ikke helt hvordan formen er, to dager før forsøskheatet går av stabelen i den japanske hovedstaden.
– Jeg håper jo at formen er 10 av 10. Vi har lagt opp til en formtopp her, det er vår tanke, sier Warholm.

– Det var ikke noe gøy i dag heller, gitt

Løpet på fredag håper Warholm å kunne komme til med lave skuldre.
– Vi prøver å gå inn i 1. runde med ganske lav spenning. Jeg har selvfølgelig en drøm om å løpe mer enn ett løp, men man må ikke ta noe for gitt, avslutter Warholm.
Tokyo 2020
Slo rivalen og sikret gullet på 1 500 meter: – Kan ikke løpe fra Jakob lenger
09/08/2021 KLOKKEN 16:00
Tokyo 2020
Warholms superløp oppsummert: – Kanskje den største prestasjonen i friidrettshistorien
08/08/2021 KLOKKEN 14:31