Knuste egen pers: – Jeg er veldig fornøyd

Oppdatert 20/07/2021 klokken 19:13 GMT+2

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til personlig rekord med 4.03,07 på 1500-meteren i Diamond League-stevnet i Stockholm. Det var en klar forbedring.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Tiden er fortsatt et stykke bak den norske rekorden til Grete Waitz, som er på 4.00,55. Den tiden hadde holdt til seier i Stockholm, der etiopieren Diribe Welteji vant med 4.00,68. 4.03,07 holdt til femteplass for Bjerkeli Grøvdal.
Det ble lagt opp til et løp ned mot 4 minutter i Stockholm, og selv om vinneren ikke kom seg under den grensa, ble Bjerkeli Grøvdal trukket opp til en god tid. Hennes tidligere bestenotering var på 4.05,57. Søndag løp hun langt raskere.
– Jeg er veldig fornøyd. Det er veldig kort for min del, for jeg er vant til litt lengre løp, så jeg tar med meg en personlig rekord. Det er litt uvant å springe 1500 meter med posisjonering, og jeg havner veldig ute i bane to-tre, men jeg er kjempefornøyd, sa hun til NRK.
I OL skal hun løpe 5000 og 10.000 meter, og konkurransen i Stockholm handlet om å få fartstrening. Bjerkeli Grøvdal satte også personlig rekord på 5000 meter på Bislett tidligere i uka.
– Jeg har fått to veldig bra løp, og to personlige rekorder, så jeg skal være veldig fornøyd med uka, sa hun til NRK etter løpet i Stockholm.
Amalie Sæten løp inn til niendeplass på tiden 4.10,00, et drøyt sekund bak hennes personlige rekord.