Parchment tok bronse på øvelsen i OL i London i 2012 og et sølv i Beijing-VM i 2015. Gull var det siste som manglet i karrieren, før i dag da han slo til med et overaskende OL-gull.
– Jeg liker å overraske folket og det føles utrolig spesielt siden ingen forventet at jeg skulle vinne, sier Parchment til Discovery etter gullet var sikret.
Tokyo 2020
OL-sølvvinner får endelig treningskompis
15/08/2021 KLOKKEN 10:01
Han forteller også om at det var en idrettsdag på skolen som gjorde at han begynte med løping.
– Jeg tror jeg var rundt 13 eller 14 og det var en idrettsdag på skolen og jeg så de store gutta løpe utrolig raskt som var veldig imponerende synes jeg. Jeg hadde en tro på at jeg kunne løpe fort så jeg sa: «hvorfor ikke?» og så ble jeg med på laget og her står jeg i dag, forteller Parchment.

Hylles

Gullvinneren hylles av hans konkurrenter på pallen. Landsmann Levy vokste opp med Parchment som et stort forbilde.
– Jeg er skuffet at jeg ikke vant, men jeg er veldig glad for personen som gjorde det. Jeg så opp til han i oppveksten og som hekkeløper, og etter hva som skjedde på uttaksstevne (hvor Parchment havnet på en tredjeplass) og at det er han er den som vinner her er jeg glad for, sier han til Discovery etter løpet.
Også sølvvinner Holloway hadde lovord om den jamaicanske seierherren.
– Jeg møter alltid opp i løp med en tro på at jeg kan vinne, men når du taper mot en så stor konkurrent som Hansle. Jeg tar av meg hatten for Hansle. Han traff bedre med taktikken i dag enn meg, sier Holloway til Discovery.

Sterk sluttspurt

Det var forventet at Holloway skulle ta gullet på mennenes korthekk. Amerikaneren har vært uovervinnelig i øvelsen denne sesongen, og i starten av torsdagens løp så det ut til at han på ny skulle være det.
Parchment kom imidlertid bakfra mot slutten og føk forbi amerikaneren på de siste hekkene. Parchment løp inn til 13,04 som også er sesongbeste for 31-åringen. Holloway var slått med fem hundredels sekund. Vinnerens landsmann Ronald Levy tok bronsen ett hundredel bak sølvvinneren.
(©NTB/Eurosport)
Tokyo 2020
Slo rivalen og sikret gullet på 1 500 meter: – Kan ikke løpe fra Jakob lenger
09/08/2021 KLOKKEN 16:00
Tokyo 2020
Warholms superløp oppsummert: – Kanskje den største prestasjonen i friidrettshistorien
08/08/2021 KLOKKEN 14:31