BISLETT (Discovery):
Det har også Team Ingebrigtsen-general Gjert Ingebrigtsen merket seg.
Tokyo 2020
OL-sølvvinner får endelig treningskompis
15/08/2021 KLOKKEN 10:01
– Ja, det har vært en heving av nivået, spesielt på litt lengre distanser med kondisjon. Det er jo ikke så jævla sprekt på de som kommer på øvelser som er kortere, der er det stort sett det samme som det har vært, sier Ingebrigtsen til Discovery.
– Men om vi ser på litt lengre distanser, så er nivået litt bedre. Det er jo veldig gledelig, da, at man kan stille med utøvere til juniormesterskap og U23-mesterskap. At det er en rekruttering, tilføyer han.
– Hva tror du det skyldes?
– Det har med at man etter hvert ser hva som skal til. Jeg ser flere og flere trene etter vår modell. Og det ser man jo at funker, sier Gjert Ingebrigtsen.
– Litt av æren ...?
– Nei, nei, nei. Det skal jo gjøres en jobb, da.

– Funker å trene

Mange av resultatene på Bislett forrige fredag er med på å understreke påstanden om at både nivået og bredden er hevet betraktelig.
Det har også eldstebror Ingebrigtsen, Henrik, merket seg.
– Det er et bra utgangspunkt at folk virkelig har forstått at det funker å trene. Før var det liksom slik at alle prøvde å trene så lite og så smart som mulig. Nå er det mer motsatt, trene så mye som mulig og så tenke på smarte ting etter hvert, sier Henrik Ingebrigtsen til Discovery.
Han har nettopp tatt seieren på 5000 på Bislett, i hard kamp med treningskamerat og Team Ingebrigtsen-medlem Narve Gilje Nordås.
– På 5000 meter og for så vidt lengre distanser også, er det mengde og kondisjonstrening som absolutt er det viktigste. Jeg springer her på mer eller mindre null fartsgrunnlag, så det viser jo at du trenger ikke fart for å springe slik som det her. Jeg tror flesteparten av de bak meg i feltet hadde slått meg på en 100-meter i dag, sier han med et smil.
Henrik Ingebrigtsen vant knepent da han så vidt slo Team Ingebrigtsen-kompis Narve Gilje Nordås. Duoen var om lag tre sekunder fra OL-kravet.
Gilje Nordås knuste sin egen pers med rundt 16 sekunder, da han løp inn til 13:16.82.
(Artikkelen fortsetter under):

Tror han kan ha slått gulltiden i OL: – Føles som en bil med litt lite luft i dekkene

Slo Grete Waitz

Ifølge friidrett.no var det trolig tidenes 5000 meter av norske løpere, med hele ni løpere under 14 minutter. Seks av dem var også under kravet til fjorårets avlyste EM, på 13:44.00.
Amalie Sæten fra Ull/Kisa senket persen fra i fjor på 1500 med nærmere sekunder, til 4:08.81, foran flere andre med gode tider. Herrenes 1500 vant Ferdinand Kvan Edman fra Tjalve, med 3:42,07, foran Ull/Kisas Fredrik Sandvik som perset med over fire sekunder på 3:42.85.
Sondre Nordstad Moen vant greit på 10.000 meter og har håp om medalje på maraton i OL. Karoline Bjerkeli Grøvdal vil ikke få tiden godkjent ettersom hun brukte mannlige harer og løp med ikke godkjente sko, men med 8:30.84 på 3000 meter var hun under rekorden til Grete Waitz fra 1979.
(Artikkelen fortsetter under):

I kanonform etter tungt fjorår: – At OL ble utsatt ble litt en gave for min del

Det kan vel også nevnes at Karsten Warholm sesongåpnet med en klar verdensrekord på 300 meter hekk, til 33.26.
Og alt dette var uten to av verdens beste løpere, i Jakob og Filip Ingebrigtsen. Sistnevnte skal ifølge Gjert ikke konkurrere før nærmere månedsskiftet, mens Jakob tester formen i Diamond League i Firenze torsdag.
Til det stevnet ønsket også Gjert «å ta noen telefoner» for å få med Narve Gilje Nordås - som øyner OL-kravet som nå bare er tre sekunder unna.

Warholm etter verdensrekord: – Sier litt om potensialet som ligger der

Tokyo 2020
Slo rivalen og sikret gullet på 1 500 meter: – Kan ikke løpe fra Jakob lenger
09/08/2021 KLOKKEN 16:00
Tokyo 2020
Warholms superløp oppsummert: – Kanskje den største prestasjonen i friidrettshistorien
08/08/2021 KLOKKEN 14:31