– Med bedre form så hadde det gått litt mer smooth, erkjenner Filip Ingebrigtsen til Discovery etter målgang på forsøksheatet på 1500-meter, som endte med en skuffende 10. plass.
Se video av Filips løp her:
Tokyo 2020
OL-sølvvinner får endelig treningskompis
15/08/2021 KLOKKEN 10:01

Her ryker Filip ut av OL – Jakob lekte seg videre

Etter en trøblete sesong, med sykdom og en kropp som ikke har funket, så har ikke oppladningen til Tokyo-lekene blitt av det optimale slaget. Likevel levde håpet om en semifinaleplass for 28-åringen i aller høyeste grad.
– Det var ikke noe bra. Det var dårlig respons fra start. Jeg gjør ikke et teknisk bra løp heller, men det er ikke så dårlig at jeg ikke skulle kommet videre med en normalt pigg kropp. Det koster mye tidlig, og jeg har virkelig ikke beina til å være med, forklarer Filip videre.
– Det er ekstremt synd, men vi får være ærlige om hvordan sesongen før har vært. Jeg hadde håpet jeg skulle få et løft etter Bislett og Monaco, men det er sånn det er når kroppen ikke er klar. Jeg har ikke beina til å være med her og det var ikke i nærheten til å gå i dag.
For etter å ha klokket inn som tiende mann i sitt heat, og på tiden 3.38,02 var Filip avhengig av å få den sjette beste tiden blant de øvrige som heller ikke gikk direkte til semien. Dessverre gikk det for fort i det tredje og siste heatet, og OL var dermed over for storebror Ingebrigtsen.
Se hele intervjuet med en brutalt ærlig Filip Ingebrigtsen her:

Brutalt ærlig dom over seg selv etter OL-nedtur

Jakob enkelt videre

Lillebror Jakob, fikk derimot en bedre dag på jobben. Norges store medaljehåp leverte som bestilt, og tok seg oppskriftsmessig videre til semifinalen på tiden 3.29,25 - som også er årsbeste for 20-åringen fra Sandnes.
– Det var som forventet. Jobben er gjort og da er det bare å fokusere på semien, sa Jakob til Discovery etter løpet.
Se intervjuet med Jakob etter løpet her:

Har jobbet mot Tokyo-OL fra han var 11 år: – Kjenner litt på nervene

Men et skår i gleden for den ferske semifinalisten var det selvsagt å ha sett storebror Filip ryke i kvalifiseringen.
– Som alle vet så har han slitt veldig i vinter og vår, og det har nok skylda for det. Samtidig så er det sånn man ser på Henrik (eldstebror Ingebrigtsen), at når du får deg et par sånne i trynet så er man litt tilbakeholden og bruker kanskje litt ekstra krefter i forkant av et sånn her løp. Det er vanskelig når du ikke får det til å klaffe før OL, og så skal du ha ditt livs beste løp her, fortsatte Jakob.
Tokyo 2020
Slo rivalen og sikret gullet på 1 500 meter: – Kan ikke løpe fra Jakob lenger
09/08/2021 KLOKKEN 16:00
Tokyo 2020
Warholms superløp oppsummert: – Kanskje den største prestasjonen i friidrettshistorien
08/08/2021 KLOKKEN 14:31