Populære sporter
All sport
Vis alt

Brøt magisk grense på hjemgården – ingen nordmann har kastet lengre

Publisert 29/07/2021 klokken 11:41 GMT+2

Hjemme på familegården i Lier kastet diskoskaster Ola Stunes Isene lengre enn noen nordmann har gjort tidligere.

Ola Stunes Isene

Foto: NTB

I sammenheng med OL i Tokyo i 2020 satte Discoverys reporter og journalist Jonas Bergh-Johnsen seg ned med diskoskaster Ola Stunes Isene i desember 2019. Da innledet Bergh-Johnsen intervjuet med:
– Gudene vet hvordan verden ser ut om åtte måneder....
Og skulle man bare visst....Drøye ett og et halvt år senere er verden i sluttfasen av en pandemi, Tokyo 2020 er blitt flyttet til 2021 og verden ser generelt veldig annerledes ut enn hva den gjorde i desember 2019.
Isene har måttet vente ett år på å få sin OL-debut, men det ene året kan ha vært gull verdt. Isene har tatt nye steg og hvor målet tidligere kun var en plass i finalen, er nå medaljer ikke fullstendig utenkelig.

Magisk grense

Stunes Isene hadde på tidspunktet for intervjuet lagt bak seg en meget sterk 2019-sesong. Han satte ny personlig rekord med et kast på 67.78 tidlig i sesongen og han endte 2019 med en tiendeplass i VM i Doha.
Etter den sterke sesongen var drømmen om bryte den magiske grensen på 70 meter innen rekkevidde.
– Det er like over 20 personer som har kastet over 70 meter i historien, så det er helt klart en drøm. Det er ingen i Norge som har klart det før.
– Min høyde er ca. det jeg må kaste lengre, det er ikke store lengder, sa en optimistisk Isene tilbake i desember 2019.
De neste sesongene, både i 2020 og i 2021, ble begge veldig preget av pandemien. De lange kastene uteble i de få konkurranse som ble arrangert.
Under Bislett Games noen uker før OL kastet utøveren som representerer Sturla IL bare 60,80 m.
Stunes Isene mener han blir for anspent og knytt i konkurranser og at teknikken da ikke sitter som den skal. Men på trening sitter det betydelig bedre for 26-åringen.
Etter Bislett Games røpet han til Drammens Tidende at han hadde kastet 67 meter like før Bislett. Og at han faktisk hadde kommet over drømmegrensen på 70 meter.
– Det gjorde jeg for første gang hjemme på familiegården i Lier. Det var selvfølgelig veldig gøy, sier Isene om 70-meters kastet da Discovery tok kontakt i forkant av OL.

Enser medalje

Kastet over 70 meter kom riktignok tidlig i sesongen og resultatene i konkurransene har ikke vært på et nivå han er tilfreds med.
– Jeg faller tilbake til en dårlig følelse hver gang jeg er med i en konkurranse, og det skyldes at jeg ikke har hatt gode nok kvalitetsøkter over lengre tid, forteller Isene.
Lørdag 31. juli er diskosfinalen i OL og hvis Isene skulle klare å få ut det han tidvis har vist på trening, så er ikke topplasseringer der et urealistisk mål.
– Er jeg i god form og kaster på det som jeg gjør på mitt beste, så er jeg absolutt god nok for finale, og da kan man fort komme topp tre også, og det er jo drømmen, sier han.
Sett denne?
picture

12-åring drømmer om OL-gull i Tokyo: – Vil inspirere andre jenter

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame