Populære sporter
All sport
Vis alt

Alnes om Warholm før OL-løp: – Han er bedre på alt

Oppdatert 29/07/2021 klokken 15:20 GMT+2

Karsten Warholm er klar for å kjempe om en OL-finale i Tokyo, hvor han er favoritt. Trener Leif Olav Alnes mener det er en helt annen utøver enn i Rio i 2016.

Karsten Warholm

Foto: Getty Images

TOKYO/OSLO (Discovery):
Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes er på plass i OL-landsbyen i Tokyo. Natt til fredag skal Warholm løpe forsøksheat på 400 meter hekk, en øvelse han også stilte på under de Olympiske Lekene i Rio tilbake i 2016. Den gangen vant han forsøksheatet sitt med sesongbeste på tiden 48,49, og ble nummer fire i semifinalen.
Det ble ikke noen OL-finale den gang. Nå har han gått fra å ha sesongbeste på 48,49 til å ha tidenes raskeste tid på distansen på 46,70. Det er en helt annen utøver på startstreken i år, mener Warholm.
– Det er ganske store forskjeller på Rio og nå. Vi har vel hatt noen tusen hekkepasseringer siden den gang. Det er selvfølgelig mye mer effektivt nå, men samtidig var jeg ganske god på åtape relativt lite tid over hekkene. Det ser mer grasiøst ut nå, og den største forskjellen føler jeg er at jeg kan gå på hekken uten å miste noe særlig fart, vi har pushet de marginene ganske godt, sier Warholm.
picture

Brun og Strandli etter sitt siste OL: – Blir rart

Så henviser han til trener Leif Olav Alnes. Det er tross alt han som kan dette, mener Warholm.
– Han er bedre på alt. Det er om å gjøre å ikke trykke på bremsen inn mot hekken, og unngå å bremse ut av hekken. Resultatet er hvor raskt du klarer å løpe 400 meter uten hekker, samtidig som du må lære deg det tekniske ved å passere hekkene. Det er vanskelig. I Japan blåser det kattunger, så det blir noen utfodringer, men da hjelper det å være en staut kar fra Sunnmøre, sier Alnes kledelig jovialt.

– Sprayer ned det meste

Det har vært mye snakk om Covid-19 i Tokyo. Smittetallene har vært økende i byen forøvrig, og det var noen smittetilfeller på utøvere like i forkant av lekene. Warholm og Alnes gjør det de kan for å unngå potensiell smitte.
– Jeg forstår det slik at de har OK kontroll her i leiren. Så lenge vi følger rutinene og alle gjør sitt beste, så får vi satse på at det går bra. Nå er vi jo her, Leif Olav går rundt og sprayer det meste, så jeg tror vi klarer å unngå smitten, men vi har ingen garantier, sier Warholm.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame