Populære sporter
All sport
Vis alt

OL-håp er 191 cm og 118 kg: – Kjedelig og dårlig til å spise

Oppdatert 20/07/2021 klokken 18:53 GMT+2

Diskoskaster Ola Stunes Isene har aldri likt spisedelen av det å være være toppidrettsutøver. For han kommer ikke det å legge på seg like lett som andre i hans gren.

Ola Stunes Isene skal sannsynligvis ut i OL-finalen i diskos lørdag 31. juli. Isene er et av en rekke norske friidretsshåp.

Foto: NTB

– Det er kjedelig å spise og jeg er dårlig på å spise, men jeg får i meg nok. Det er også lettere å trene styrke når du har et overskudd av mat.
Det fortalte Ola Stunes Isene i et intervju med Discovery gjort i desember 2019 i forbindelse med Tokyo-OL i 2020. Siden den gang har OL blitt flyttet til 2021 på grunn av pandemien.
Når Discovery tar kontakt noen uker i forkant av OL og spør hvordan han forholder seg til spisingen ett og et halvt år senere sier han at det fortsatt er det samme som tidligere, men han understreker at det ikke er et problem.
– Det er ikke noe problem. Jeg ser at styrken i vektrommet øker gradvis og vekten er stabil. Jeg kan føle et visst press på å spise nok, men det handler om hvem man sammenligner seg med også, forteller diskoskasteren fra Lier.
Diskos er en øvelse hvor flere ulike kroppstyper kan prestere og det er ikke én idealkropp når det kommer til høyde og vekt. Isene er med sine 191 cm og 118 kg en av de minste diskoskasterne i feltet.
– Det finnes personer som er lettere enn meg som har kastet over 70 meter, sier han.
Verdensrekorden i diskos er 74.08. Den ble satt av tyske Jürgen Schult 1986. Han målte 191 cm, én cm lavere enn Isene, og han veide i likhet med Isene rundt 118 kg når han satte verdensrekorden.

Nordisk solidaritet

– Bilder fra meg da jeg var yngre viser at jeg var veldig tynn. Jeg er ikke naturlig stor, og det tar tid for meg å legge på meg vekt. Da er det også mer naturlig at jeg sammenligner meg med de som ikke er så store, og ikke typer som Daniel Ståhl.
Svenske Ståhl er regjerende verdensmester og er en av de største kasterene i feltet. Han er 2 meter høy og veier rundt 155 kg.
Isene forteller at de to har et godt forhold når de er konkurrerer i Diamond League og andre mesterskap.
– Det er en slags følelse om at vi er Norden og vi kjemper for hverandre. Han gir meg alltid små støttende ord, som han kanskje ikke tenker så mye over, men jeg setter veldig stor pris på at selv den beste i verden gjør sånt, forteller Isene.
Sett denne?
picture

Skal følge suksessoppskriften under OL: – Må være på tå hev

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame