Karsten Warholm satte norsk rekord med 47,65. Han løp inn i ensom majestet og slo den forrige rekorden med 16 hundredeler. Det var også stevnerekord. Tiden var den 23. raskeste i verden gjennom tidene. Den var hans første store internasjonale seier denne sesongen.
22-åringen var tilbake der han tok det sensasjonelle VM-gullet på 400 meter hekk i august i fjor.
– Et eller annet er det. Jeg kjente det da jeg kom hit at det var noen av de samme vibbene. Jeg hadde lyst til å levere varene samme plass som jeg vant VM-gull, sa Warholm til NRK etter målgang.
Friidrett
Forsvarte EM-gullet på 5000 meter: – Betyr mye
16/08/2022 KLOKKEN 20:27

Soleklar seier

Under lørdagens Diamond League-stevnet på London stadium gikk det svært bra for Warholm. Sunnmøringen åpnet svært sterkt i bane sju, og ingen av utfordrerne klarte å måle seg mot 22-åringen, som løp inn til en soleklar seier på oppløpet.
Warholm er godt i rute til friidretts-EM i Berlin i august. Nærmeste konkurrent var Yasmani Copello fra Tyrkia som sikret andreplassen 79 hundredeler bak. Irske Thomas Barr tok tredjeplassen med tiden 48,99.

Samba deltok ikke

– Nå begynner det å gå veldig fort, og det passer jo bra. Og så er det klart at i et mesterskap så er nødvendigvis det viktigste ikke tid, men plassering, og jeg kommer til å sørge for at jeg er på topp når jeg kommer til Berlin, fortsatte sunnmøringen.
Løpet ble ikke regnet som Diamond League-øvelse selv om det fant sted under et slikt stevne. Resultatene regnes dermed ikke med i sammendraget om Diamond League-tittelen.
Warholms største konkurrent Abderrahman Samba fra Qatar deltok ikke på øvelsen. Qatareren løp heller 400 meter og satte personlig rekord med tiden 44,62.
(©NTB)
Friidrett
Ingebrigtsen tok sitt første VM-gull: – Det sykeste løpet jeg har sett
25/07/2022 KLOKKEN 06:33
Friidrett
Grøvdal med 8.-plass på 5000 meter i VM – kunne ikke svare på rykket
24/07/2022 KLOKKEN 08:09