Scanpix

Sønderknust Isabelle Pedersen ferdig for sesongen

Sønderknust Isabelle Pedersen ferdig for sesongen
Av Eurosport

11/08/2017 23:00Oppdatert 11/08/2017 23:03

Isabelle Pedersen (25) var på god vei til en VM-finale da hamstringen tok henne. I stedet for VM-finale venter det rehabilitering og ferie på henne.

Hun slet seg i mål med tydelig smerter og falt rett om på tartandekket. Tiden var ett hundredel unna en finaleplass, men uansett om hun hadde kommet videre ville det ikke ha blitt noen finale.

Strekkskaden vil 25-åringen holde unna friidretten i ukevis.

To timer etter målgang kom Isabelle ut til pressesonen hinkende på krykker og med rødsprengte øyne og tårer i fri flyt. Hun takket nei til funksjonærenes tilbud om en stol å sitte på mens hun ble intervjuet.

– Det som skjedde i dag var at jeg pådro meg en hamstring over den sjuende hekken. Da kjente jeg det, og da sa det stopp. Jeg kunne ikke pushe noe, og jeg kunne heller ikke være noe mer aggressiv. Smerten ble bare verre og verre over de siste hekkene, og da jeg passerte den tiende hekken var det ingenting igjen, forklarte 25-åringen.

Hun visste med gang at noe var riv ruskende galt med låret. Hun forteller at hun var i en overlevelsesmodus fra den sjuende hekken og inn.

– Veldig synd

– Dette er veldig synd. Vi har tatt en «scan». Den viser en liten rift, men ellers er bildene veldig, veldig gode. Det er hevelser og blødning som antatt, men det ser bra ut. Smertene jeg hadde da jeg var ferdig, er ikke så alvorlig som jeg fryktet da.

– Hvordan var det å ryke ut på dette viset?

– Det er alltid knusende å vite at det løpet der, det var en finaleplass, det var en finalebillett. Det var mitt livs løp. Det var helt sykt. Det var en spesiell følelse. Jeg har aldri hatt en slik følelse i hele mitt liv før. Jeg var livredd, men samtidig satt jeg med en følelse av at det er slik det skal være. At kroppen ikke takler mer enn sju hekker er tungt, sa Pedersen.

Drømmen om en VM-finale røk på verste vis denne gangen.

– Hva gjør du for å komme tilbake?

– Selvsagt er jeg skuffet og veldig såret. Som jeg sendte i en melding til min mor, så er jeg vanvittig skuffet og veldig lei meg, men også glad. Jeg ga alt jeg kunne, og i dag hadde det blitt veldig, veldig bra om jeg hadde kunnet løpe helt inn.

Lenge ute

Pedersen mener at hun kunne ha vunnet semifinalen om ikke hamstringen hadde slått seg vrang.

– Nå blir det i stedet en fin periode med rehabilitering og en litt lengre ferie enn jeg trodde. Det skal jeg nyte godt av, og når sesongen begynner igjen skal jeg være klar.

– Vet du for hvor lenge det tar før skaden er leget?

– Jeg skal ta en MR når jeg kommer hjem. Følelsen er bedre enn den var rett etter målgang. Jeg tror ikke det blir en langtidsskade. Det er ingen alvorlig skade.

Landslagslegen Ove Talsnes er enig i den antakelsen.

– Ultralyden viser at det ikke er en strukturell, stor skade. Det er snakk om avrivning midt i hamstring. Det er ingen stor skade, men vi er såpass sent i sesongen at jeg tror den er gått. Det er snakk om måneder. Seks uker tar det uansett, og så kommer opptreningen i tillegg, sa Talsnes.

(©NTB)

0
0