Hekkestjernen fra Ulsteinvik gikk som vanlig knallhardt ut og slo Yasmani Copello fra Tyrkia med 17 hundredels sekund. Med tiden senket Warholm sine egen norgesrekord med ett hundredel.
Thomas Barr fra Irland tok bronsen på Olympiastadion i Berlin.
Friidrett
Forsvarte EM-gullet på 5000 meter: – Betyr mye
16/08/2022 KLOKKEN 20:27
Warholm-gullet kom nærmest som bestilt. 22-åringen har denne sesongen vært Europas klart raskeste hekkeløper på distansen. Før finalen var det kun Warholm som hadde løpt under 48 sekunder i år. Det hadde han attpåtil gjort fire ganger.
Forrige måned løp Warholm 47,65 i London. Til sammenligning hadde Europas nest raskeste mann, tyrkiske Yasmani Copello, tiden 48,31 som årsbeste før torsdagens EM-finale.
Slik så det ut!

Dobbel

Onsdag cruiset Warholm inn til finaleplass på 400 meter. Han viste da at han er en het kandidat til å ta medalje også på den flate distansen. Finalen går fredag kveld.
Det har vært gambling fra Warholms side å gjøre en EM-dobbel. Det er et dristig opplegg å delta i to løpsøvelser, men torsdag kveld beviste han at det ikke har gått utover hovedmålet: Å ta gullet på favorittdistansen.
Finalen var hans tredje løp på like mange dager.

Beleilig utsettelse

Egentlig skulle Warholm få tildelt gullmedaljen sent torsdag kveld, men den tyske arrangøren varslet allerede på ettermiddagen at seremoniener utsatt til fredag etter varsel om kraftig tordenvær.
Den utsettelsen passet Warholm perfekt. Han trengte ikke å bli igjen på stadion og vente i flere timer på medaljeseremonien.
På samme dato i fjor skrev Warholm norsk idrettshistorie med VM-gullet på 400 meter hekk. Med det ble han Norges første mannlige verdensmester i friidrett på løpebanen.
(©NTB)
Friidrett
Ingebrigtsen tok sitt første VM-gull: – Det sykeste løpet jeg har sett
25/07/2022 KLOKKEN 06:33
Friidrett
Grøvdal med 8.-plass på 5000 meter i VM – kunne ikke svare på rykket
24/07/2022 KLOKKEN 08:09