• Se Eurosports Deadline Day-sending på Eurosport Norge og Eurosport Player onsdag fra kl. 20!
Dermed løp Isfjorden-jenta inn til karrierens andre seniormedalje i EM-sammenheng. I 2016 tok hun bronse på 10.000-meteren i Amsterdam.
– Jeg skal være fornøyd med bronse. Det er litt bittert når det var så nært (gull), men jeg hadde ikke helt de samme beina som i forsøket. Det føles litt bittersøtt, oppsummerte bronsejenta overfor NRK.
Friidrett
Forsvarte EM-gullet på 5000 meter: – Betyr mye
16/08/2022 KLOKKEN 20:27
– Jeg ville gjerne kjempe om gullet og var veldig lysten på det. Jeg følte jeg nærmet meg de foran på sisterunden, men det var dessverre kjørt. Det var dette jeg klarte i dag, tilføyde hun.
Søndag var 28-åringen i tetkampen hele veien, men på den siste drøye runden måtte hun slippe tetduoen tyske Gesa Felicitas Krause og sveitsiske Fabienne Schlumpf.
Krause hadde den beste spurten og tok gullet, mens Schlumpf ble nummer to.
– Jeg vet at jeg som løper er bedre enn de to andre. Den tyske jenta viser noe hun ikke har vist i hele år på hjemmebane, og det er gøy for henne. Jeg får ta dem neste gang, sa Grøvdal.
Grøvdal måtte kjempe hardt for å holde albanske Luiza Gega bak seg i kampen om bronsemedaljen.
Tidligere i sesongen løp Grøvdal inn til den sterke tiden 9.18,36 i Monaco. Det gjorde den norske jenta til klar medaljefavoritt i Berlin. Ingen europeer har løpt fortere enn den norske jenta denne sesongen.
En lett forkjølelse skapte samtidig problemer for 28-åringen i oppkjøringen til EM, men medaljehåpet lot seg ikke stresse nevneverdig da problemene først dukket opp.
Blant annet ved hjelp av en antibiotikakur kom hun seg kjapt på beina, og selv etter et par dager på sofaen løp hun uanfektet inn til seier i fredagens kvalifiseringsheat.
  • Se Eurosports Deadline Day-sending på Eurosport Norge og Eurosport Player onsdag fra kl. 20!
(©NTB)
Slik så det ut da Bjerkeli Grøvdal tok bronsen!
Friidrett
Ingebrigtsen tok sitt første VM-gull: – Det sykeste løpet jeg har sett
25/07/2022 KLOKKEN 06:33
Friidrett
Grøvdal med 8.-plass på 5000 meter i VM – kunne ikke svare på rykket
24/07/2022 KLOKKEN 08:09