• Se Eurosports Deadline Day-sending på Eurosport Norge og Eurosport Player onsdag fra kl. 20!
Dermed løp Isfjorden-jenta inn til karrierens andre seniormedalje i EM-sammenheng. I 2016 tok hun bronse på 10.000-meteren i Amsterdam.
– Jeg skal være fornøyd med bronse. Det er litt bittert når det var så nært (gull), men jeg hadde ikke helt de samme beina som i forsøket. Det føles litt bittersøtt, oppsummerte bronsejenta overfor NRK.
Friidrett
OL-utøver funnet død: – Jobber med å avdekke flere detaljer
13/10/2021 PÅ 13:49
– Jeg ville gjerne kjempe om gullet og var veldig lysten på det. Jeg følte jeg nærmet meg de foran på sisterunden, men det var dessverre kjørt. Det var dette jeg klarte i dag, tilføyde hun.
Søndag var 28-åringen i tetkampen hele veien, men på den siste drøye runden måtte hun slippe tetduoen tyske Gesa Felicitas Krause og sveitsiske Fabienne Schlumpf.
Krause hadde den beste spurten og tok gullet, mens Schlumpf ble nummer to.
– Jeg vet at jeg som løper er bedre enn de to andre. Den tyske jenta viser noe hun ikke har vist i hele år på hjemmebane, og det er gøy for henne. Jeg får ta dem neste gang, sa Grøvdal.
Grøvdal måtte kjempe hardt for å holde albanske Luiza Gega bak seg i kampen om bronsemedaljen.
Tidligere i sesongen løp Grøvdal inn til den sterke tiden 9.18,36 i Monaco. Det gjorde den norske jenta til klar medaljefavoritt i Berlin. Ingen europeer har løpt fortere enn den norske jenta denne sesongen.
En lett forkjølelse skapte samtidig problemer for 28-åringen i oppkjøringen til EM, men medaljehåpet lot seg ikke stresse nevneverdig da problemene først dukket opp.
Blant annet ved hjelp av en antibiotikakur kom hun seg kjapt på beina, og selv etter et par dager på sofaen løp hun uanfektet inn til seier i fredagens kvalifiseringsheat.
  • Se Eurosports Deadline Day-sending på Eurosport Norge og Eurosport Player onsdag fra kl. 20!
(©NTB)
Slik så det ut da Bjerkeli Grøvdal tok bronsen!
Friidrett
Warholm sikret sitt andre Diamond League-trofé
09/09/2021 PÅ 20:02
Friidrett
Ingebrigtsen slått i spurten av rivalen: – Godt å være ferdig
09/09/2021 PÅ 19:01