Stiller lag for første gang – håper på historisk OL-deltakelse

Joakim Opphus

Publisert 22/04/2024 klokken 10:15 GMT+2

Amalie Iuel og Henriette Jæger er blant de seks som er tatt ut i Norges tropp til 4 x 400 meter i stafett-VM på Bahamas i mai. Det er første gang Norge deltar i mesterskapet.

Amalie Iuel under EM i München i 2022.

Foto: NTB

  • Følg OL i Paris på Eurosport.no, TVNorge og den nye strømmetjenesten Max!
Målet for deltakelsen er å klare å kvalifisere et lag til OL i Paris. Et eventuelt norsk stafettlag i OL vil også være første gang.
– Vi har aldri hatt stafettlag i OL tidligere. Det vil være en milepæl for kvinnelig friidrett å kvalifisere et stafettlag, sier sportssjef Erlend Slokvik til NRK.
Dette er de seks som er tatt ut av Norges Friidrettsforbund:
Josefine Tomine Eriksen (Sem), Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve), Amalie Iuel (Tjalve), Henriette Jæger (Aremark), Linn Oppegaard (Moss), Elisabeth Slettum (Skjalg).
Det er 16 lag totalt som kvalifiserer seg til 4x400 meter i OL. 14 av disse blir kvalifisert gjennom stafett-VM på Bahamas.
– Det er her det er mulig å kvalifisere seg. De to siste plassene deles ut til de to beste tidene ellers, og det ser ut som kan bli ganske krevende. Vi mener at dette er den største sjansen til å kvalifisere seg, sier Slokvik.
Han tror at det norske laget fort må sette norsk rekord dersom de skal klare å sikre seg en OL-billett.
Den norske rekorden er på 3.28,58, satt av Ertzgaard, Slettum, Line Kloster og Iuel under Bislett Games i 2022.
Amalie Iuel sesongåpnet med 54,89 på 400 meter hekk i Nairobi i helgen og tok EM-kravet i første forsøk. Hun var også bare fire hundredeler bak OL-kravet.
Henriette Jæger satte norsk innendørsrekord på 400 meter med 51,05 i februar. Lakeri Ertzgaard løp inn til 52,89 og satte personlig rekord under Kip Keino Classic i Nairobi lørdag.
Stafett-VM arrangeres i hovedstaden Nassau 4.-5. mai.
Endelig uttak og etappefordeling vil skje senere. Fire av de uttatte vil naturlig nok utgjøre laget til slutt.

(©NTB/Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame