Men han var ikke mer sliten enn at det kan bli mer hinder under NM i Sandnes bare om få uker.
VMs yngste utøver berget seg over vanngrava, men falt på oppløpet etter det siste hinderet. Ingebrigtsen var helt utslitt. Og pinnestiv.
8.34,88 var langt unna finaleplass, selv om håpet fortsatt var der med 250 meter igjen.
Friidrett
Ingebrigtsen månedens utøver i Europa
10/01/2022 PÅ 16:58
Det endte med uryddig hjerterytme, spying, pleie og forbinding av skuldersår og medisinsk hjelp. Det var aldri noen fare på ferde, men dette er idrett på sitt hardeste og det tok en times tid før 16-åringen var klar til å snakke med pressen etter kvalifiseringen på hinderløpet.
– Jeg visste at jeg kom til å tryne enten i den siste vanngrava eller over det siste hinderet. Du merker det når du skal over et én meter høyt hinder i stor fart om du kommer over eller ikke. Når du er sliten, så merker du at det er tungt, sa Ingebrigtsen i pressesonen etter at han hadde kommet seg til hektene.

Husker lite

Han sier at han ikke husker så mye av de siste 100 meterne.
– Slik er det. Det er tungt å løpe 3000 meter hinder. Jeg er imponert over at jeg kom meg over den siste vanngrava uten fall, men så ble det et fall på det siste hinderet, og det var som forventet.
Såret i skuldra brydde han seg ikke om. Ikke om at han var sliten heller. Egentlig var alt som det skulle være. Det tok bare litt tid å hente seg inn igjen.
– Jeg var bare ekstremt sliten. Hjerterytmen roet seg etter par minutter. Jeg har vært like sliten mange ganger før. Det var ikke noe unormalt i dette.
Unggutten sier at han kanskje presset litt vel mye midtveis i løpet. Det gjorde at han fikk det mot slutten og stivnet totalt da det skulle avgjøres.
– Du er ikke skuffet selv om det ikke ble finaleplass?
– Nei, selvsagt ikke. Selv om jeg hadde kommet til finalen måtte jeg ha overprestert, og jeg hadde nok ikke hatt noe der å gjøre. Jeg er veldig fornøyd med å komme hit til VM, selv om det ikke var noe mål for sesongen. Det var en opplevelse.

Overtale

Pappa Gjert Ingebrigtsen var klokkeklar på at dette ble det siste hinderløpet på Jakob på en stund, men det trenger ikke å bli slik.
Allerede mens han fikk legetilsyn i den medisinske sonen, så hevdet bror Henrik at han hadde klart å overtale Jakob til å løpe distansen under NM på hjemmebane i Sandnes senere denne måneden.
– Nå har jeg lyst til å løpe en rask 1500 meter og komme meg tilbake på det jeg trener på.
– Hinder i Sandnes? Vi får se. Vi har ikke blitt helt enige ennå om hva jeg skal løpe der. Vi får se. Jeg får kanskje bli med og se hvordan det går.
Stortalentet vil selv bestemme over sin egen løperframtid.
– Det er jeg som bestemmer hva jeg er, og jeg er ikke hinderløper og jeg tror ikke at jeg kommer til å bli det heller.
(©NTB)
Friidrett
Idrettsgalla-dobbel til «Team Warholm»
08/01/2022 PÅ 19:54
Friidrett
Warholm ble historisk: Kåret til årets friidrettsutøver i verden
01/12/2021 PÅ 17:51